" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 40% ζητά η Tρόικα

Μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 40% ζητά η τρόικα
Οι αποδοχές των ιδιωτικών υπαλλήλων πρέπει να έχουν υποχωρήσει στα επίπεδα του 2000 μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, φέρεται να είναι η εντολή των επικεφαλής της Tρόικα προς την Ελληνική κυβέρνηση με αποτέλεσμα να πρέπει να μειωθούν οι μισθοί κατά 40%.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Realnews μετά τις εκλογές έρχεται καταιγίδα μέτρων, με νέες περικοπές σε συντάξεις, λουκέτα σε νοσοκομεία και δήμους, καθώς και χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο.

Οι μειώσεις στους μισθούς ήδη αγγίζουν το 28% και αυτό γίνεται με τη μετατροπή των συμβάσεων από συλλογικές σε ατομικές.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», οι επιχειρήσεις που επιλέγουν να κάνουν μειώσεις στους μισθούς μέ την υπογραφή ατομικών συμβάσεων αγγίζουν το ποσοστό του 98,5%. 

Αναλυτικά το 71,6% (2.774) των επιχειρήσεων που προχώρησαν σε μειώσεις ήταν στην Αθήνα και το 9,67% (375) στην κεντρική Μακεδονία για το 20,67% των εργαζομένων (4.190 άτομα).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρήσεων Εργασίας, μέσα σε ενάμιση μήνα από τη ψήφιση του νέου νόμου για τις συμβάσεις (από τις 14 Φεβρουαρίου) συνολικά 3.875 επιχειρήσεις προχώρησαν σε μειώσεις της τάξης του 8% έως 35% των μισθών ενώ από αυτές οι 3.817, δηλαδή το 98,5%, καθόρισαν νέους μισθούς με ατομικές συμβάσεις. 

Οι μειώσεις των μισθών κυμάνθηκαν από 20% έως 28%, δηλαδή πάνω από το 22% που προβλέπει ο νόμος για τις κατώτατες αμοιβές της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.





«Ημερησία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις