" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Η ISDA αποφάσισε : Πιστωτικό γεγονός η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Ομόφωνα η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) αποφάσισε ότι στην Ελλάδα συνέβη πιστωτικό γεγονός. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου (cds), με μόνο ερώτημα το πότε, καθώς μέχρι την ύστατη στιγμή μιας πολύωρης συνεδρίασης τα μέλη της ISDA τόνιζαν πως τα cds θα πληρωθούν μόλις ενεργοποιηθούν επισήμως (δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) οι ρήτρες συλλογικής ευθύνης στο ελληνικό χρέος.

Σε κάθε περίπτωση μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs) επί των εκδόσεων ομολόγων ελληνικού δικαίου, η εξέλιξη αυτή εκ μέρους της ISDA φάνταζε περίπου ως μονόδρομος. 

Στην σχετική της ανακοίνωση η Διεθνής Ένωση αναφέρει πως η απόφασή της προέκυψε έπειτα από την ενέργεια της Ελλάδας να συμπεριλάβει ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs) 

«τροποποιώντας τους όρους των ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα των κατόχων των επηρεαζόμενων τίτλων στη λήψη πληρωμών».

Πρακτικά με αυτήν την απόφαση τα CDS ενεργοποιούνται και όπως συμπληρώνει στην ανακοίνωσή της η ISDA θα διενεργηθεί δημοπρασία στις 19 Μαρτίου.


Υπολογίζεται ότι η αξία των «ελληνικών CDS» είναι περίπου 3,2 δισ. δολάρια.




 http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις