" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Χειμωνιάτικος καιρός το Σαββατοκύριακο

Άστατος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με χιόνια στα κεντρικά και βόρεια. 
Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη τοπικά 8 και στα νοτιοδυτικά 9 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας. 
Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα

Πιο αναλυτικά σήμερα
Σάββατο :

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά του νομού βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.


Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα θαλάσσια τοπικά 7 και από το βράδυ 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 5 με 7, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές και λίγα χιόνια θα πέσουν της Θεσσαλίας και της κεντρικής στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις  Κυκλάδες και τη  Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

  
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα βόρεια 7 και από το απόγευμα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 4 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ

 
Άστατος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα κυρίως στα κεντρικά και νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και το πρωί στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.  ΔΕΥΤΕΡΑ
 
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της βόρειας χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο. 
Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.










http://permisospress.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις