" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Διακόπηκε το ντέρμπι Παναθηναϊκός Ολυμπιακός [βίντεο-δηλώσεις]


Διακόπηκε οριστικά το ντέρμπι Παναθηναϊκός Ολυμπιακός [βίντεο-δηλώσεις]

Ο φόβος για εισβολή οπαδών του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο αλλά και τα δεκάδες αντικείμενα και καπνογόνα που εκτόξευε μια μερίδα ανεγκέφαλων, ανάγκασαν τον διαιτητή Τάσο Κάκο να διακόψει το παιχνίδια στο 83' λεπτό και ενώ ο Ολυμπιακός βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 1-0.

57 προσαγωγές, 6 συλλήψεις και 4 τραυματίες αστυνομικοί ως τώρα.Τα σοβαρά επεισόδια και η διακοπή του ντέρμπι μπορούν να στοιχίσουν πολύ στον Παναθηναϊκό που κινδυνεύει σοβαρά όχι απλά με τιμωρία έδρας, αλλά και αφαίρεσης βαθμών. 

Συγκεκριμένα ο Πειθαρχικός Κώδικας προβλέπει πως σε περίπτωση διακοπής του αγώνα η ομάδα που ευθύνεται τιμωρείται με αφαίρεση 3 βαθμών για φέτος, 2 τη νέα χρονιά, ενώ το ματς κατακυρώνεται υπέρ του αντιπάλου με 3-0.

Όσον αφορά τις αγωνιστικές και την τιμωρία έδρας, αυτό έχει να κάνει με το τι θα γράψει ο Κάκος στο φύλλο αγώνα. Αν αναφερθεί σε εκτεταμένα επεισόδια η τιμωρία θα είναι μία με δύο αγωνιστικές, ενώ αν γράψει πως η διακοπή υπήρξε λόγω εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, τότε η ποινή θα είναι 2 με 3 αγωνιστικές.

Όπως όλα δείχνουν πάντως ο πέλεκυς αναμένεται να πέσει βαρύς στον Παναθηναϊκό που κινδυνεύει πολύ σοβαρά με εξοντωτική ποινή.

Φερέιρα: Λυπάμαι για όσα είδα

«Ήθελα να είμαι εδώ και να μιλήσω για ένα μεγάλο ντέρμπι, για έναν μεγάλο αγώνα, δεν μπορώ να σχολιάσω όμως κάτι που δεν υπήρξε. Δεν έγινε. Σαν επαγγελματίας λυπάμαι πολύ, σαν άνθρωπος που αγαπάει τον Παναθηναϊκό, δεν τα κατανοώ αυτά. Δεν μπορώ να κατανοήσω πολλά που συμβαίνουν. Επίσης δεν μπορώ να σχολιάσω για παίκτες που δεν ήρθαν να παίξουν και να είναι παρατηρητές.

Δεν θα ήθελα να πω πράγματα για τα οποία στο μέλλον να μετανιώσω. Ξέρω ότι το μέλλον θα είναι χειρότερο από ότι μέχρι τώρα και τελειώνω με μια δόση ειρωνείας φυσικά για την διάρκεια όλων αυτών των μηνών δεν άξιζε να φοβάται κανέναν τον Παναθηναϊκό. Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους δημοσιογράφους γιατί δεν θα μιλήσω για τον αγωνιστικό τομέα», τόνισε αρχικά.


Κλείνοντας, σχολίασε: «Θα έλεγα ούτε ο Παναθηναϊκός ούτε ο Ολυμπιακός έπαιξαν και για άλλη μια φορά συνέχισαν να υπάρχουν θέματα διαιτητικά. Αλλά πραγματικά δεν θέλω να μιλάω για πράγματα που θα μετανιώσω. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός με τόσο κόσμο που ήρθε θα ήθελαν να είναι μια γιορτή. Λυπάμαι, καλό σας βράδυ».


Βαλβέρδε : Δεν έχω λόγια

«Βλέπω πως περνάει ο καιρός και γίνονται τα ίδια. Γι’ αυτό δεν έχω λόγια. Οπότε σήμερα δεν είναι μέρα να είμαστε χαρούμενοι. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, ακόμα και τώρα που κέρδισε η ομάδα μου», είπε ο Βάσκος τεχνικός.

Συνέχισε: «Όμως εγώ είμαι προπονητής του Ολυμπιακού και θέλω να αναλύσω το παιχνίδι. Ήταν χλιαρό, είχαμε μια καλή στιγμή στο δεύτερο λεπτό και μετά οι δύο ομάδες βγήκαν πολύ κρύες. Φαινόταν ότι όποιος έβαζε το γκολ θα έπαιρνε και το παιχνίδι. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να παίξουν οι παίκτες γιατί τους απασχολούσε ο θόρυβος, όλοι ήταν κρύοι και ήταν ένα απαίσιο παιχνίδι.


Πολλές φορές αναρωτιέμαι γιατί πιστεύω πως το ποδόσφαιρο αρέσει στον κόσμο, ο οποίος πάει για να δει θέαμα και τίποτα άλλο. Η αλήθεια είναι πως αυτά έχουν σχέση και με την κακή κατάσταση των Ελλήνων και αυτό επηρεάζει και στο γήπεδο. Δεν μου αρέσει καθόλου το ότι χρησιμοποιούν τον κόσμο που περνάει δύσκολες στιγμές για να δικαιολογήσουν τα όσα γίνονται στο γήπεδο».


Τέλος ερωτηθείς για το αν τα όσα έγιναν τον κάνουν να μην θέλει να συνεχίσει, είπε: «Μη ρωτάτε κάτι τέτοιο σήμερα. Θα πάρω την απόφασή μου όταν έρθει η ώρα. Πρέπει να σκεφτώ διάφορα πράγματα. Έχω δει να γίνονται επεισόδια σε πολλά γήπεδα και σήμερα ήταν κάποια από τα σοβαρότερα. 


Θα το συζητήσουμε άλλη στιγμή. Όπως έχω ξαναπει, εγώ είμαι ένας ξένος που έχει έρθει να δουλέψει εδώ. Εσείς θα πρέπει να ασχολείστε και να κάνετε το ποδόσφαιρο ωραιότερο. Δεν είναι η δουλειά μου να παραδώσω μαθήματα. Ήρθα να απαντήσω ερωτήσεις για το ποδόσφαιρο, παρόλο που σήμερα δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο».

Κατσουράνης: Ντροπή και κατάντια

«Δεν είχαμε ζήσει διακοπή, το ζήσαμε και αυτό. Δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό. Σίγουρα είναι από τις χειρότερες στιγμές, δεν θέλω καν να ασχοληθώ με το παιχνίδι. Αυτό που ζούμε δεν είναι ποδόσφαιρο. Δεν έχω να κάνω πολλά σχόλια. Εμείς σαν ομάδα συνεχίζουμε για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτός είναι ο στόχος μας», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Κώστα Κατσουράνη που όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να σκεφτεί ποια είναι η λύση για όλα αυτά, απάντησε:

«Κάποιοι δεν θέλουν λύση… κάποιοι θέλουν αυτό το χάος. Εμείς απορούμε για αυτό που γίνεται. Είναι κατάντια και δεν βλέπω να δίνεται λύση για να γίνουν τα πράγματα καλά, να υπάρχει αξιοπιστία και να έρχεται στο γήπεδο κόσμος που ξέρει να κερδίζει και να χάνει».

Όσο για την προσπάθεια που έγινε από την ομάδα του:

«Είχαμε χρόνο. Μην ξεχνάτε ότι στο ίδιο σημείο έχασε από την Μέταλιστ ο Ολυμπιακός. Ζήσαμε πάλι έναν πόλεμο… Αυτά επηρεάζουν το μυαλό του κάθε ποδοσφαιριστή. Μόνο εδώ γίνονται αυτά. Είναι κρίμα γιατί απαξιώνονται τα πάντα».











http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις