" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Το ελληνικό ποδόσφαιρο πέθανε με τον τρόπο που «άξιζε» σ'αυτό το σιχαμένο προϊόν

Γράφει ο Βασίλης Παπαθεοδώρου

Θέλετε καταδίκες; Όσες γουστάρετε. 


Πάρτε μία έτσι για να χαϊδέψουμε αυτάκια:  


«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις σκηνές βίας που είδαμε (;) στο ΟΑΚΑ. Ελπίζουμε μάλιστα να μην επαναληφθούν. Είναι κρίμα να χαλάει έτσι το ελληνικό ποδόσφαιρο από 100 αλήτες».


Και τώρα η αλήθεια χωρίς σαντιγί και κερασάκια που γλυκαίνουν.

Όλοι παίρνουν στο τέλος αυτό που αξίζουν.

Ο Παναθηναϊκός τη δεύτερη θέση που...


είναι και επιτυχία με το ρόστερ που διαθέτει.

Ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα γιατί είχε την καλύτερη ομάδα. Ένα πρωτάθλημα που το είχε πάρει καιρό τώρα και απλά στο ΟΑΚΑ το καπάρωσε.

Οι διοικούντες των δύο ομάδων την αηδία για τα ήθη, τα έθιμα που έχουν διδάξει, τις σχέσεις που ανέπτυξαν με τους οργανωμένους στρατούς και όχι μόνο...

Η NOVA την λαϊκή κατακραυγή για το γεγονός ότι απέκρυψε τα επεισόδια για να προστατεύσει το προϊόν. Το... ποιο; 


Το ξεσκισμένο από όλες τις πάντες ελληνικό ποδόσφαιρο; Αυτό που το έχουν βιάσει αυτοί που δήθεν κόπτονται;

Η ελληνική αστυνομία κέρδισε άλλο ένα παράσημο ξεφτίλας για την διαρκή έλλειψη μέτρων, την αδυναμία της να κάνει έστω και σωματικό έλεγχο σε ανθρώπους που μεταφέρουν όχι αναπτήρες αλλά... βόμβες!

Η Πολιτεία κέρδισε άλλη μια μούτζα διότι ανέβαλλε το ΑΕΚ-ΟΦΗ υπό τον κίνδυνο επεισοδίων κι όχι το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ενώ όλοι όσοι είχαν έστω και... μισή επαφή με τον πλανήτη, γνώριζαν ότι η απόφαση ήταν: 1 Χ ή Δ! 


Δεν άκουσαν καν ότι ο Γόντικας συγκάλεσε σύσκεψη με τους οργανωμένους κι εκείνοι δεν πήγαν ξεκαθαρίζοντας πως δεν μπορούσαν να ελέγξουν την κατάσταση;

Το κυριότερο όμως είναι ότι αυτό το φινάλε είναι πανάξιο για το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ναι! Αυτό ακριβώς άξιζε. Μια αθλιότητα είναι, ένα ολοκληρωτικό τίποτα που πλασάρεται ως κάτι ιδιαίτερο έχοντας το κόκκινο, πράσινο, κίτρινο, μαύρο περιτύλιγμα.

Ψάχνετε αυτούς που έκαναν τα επεισόδια; Γιατί; Κι αν τους βρείτε δεν θα υπάρξουν άλλοι που θα κάνουν χειρότερα; Να βρείτε αυτούς που τους οδήγησαν εδώ


Αυτούς που πωλώνουν το κλίμα, που σκανδαλίζουν κάθε εβδομάδα, αυτούς που άφησαν να περάσει αβαβά όσα έγιναν τόσες και τόσες φορές στα γήπεδα, αλλά κυρίως ΕΞΩ από αυτά. 


Όσα έγιναν εκτός γηπέδου οδήγησαν εδώ. Κι αυτό αφορά και τα «εντός Παναθηναϊκού» που εν προκειμένω έχει την υπευθυνότητα, αφορά και όσα συμβαίνουν στο σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Βγαίνει ο τεχνοκράτης γενικός διευθυντής της Super League και λέει «πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο». Οι άλλοι λένε «μαύρη μέρα». Σιγά τα ωά ρε!

Συνεχίστε τα ευχολόγια και αφήστε τη διαφθορά να βασιλεύει...
 

Συνεχίστε να επιτρέπετε στους εκάστοτε μεγάλους να επιβάλλουν νταβατζηλίκι αυτό που θέλουν στους μικρούς...
Και η βαλίτσα πάει μακριά, πολύ μακριά... Είναι αμέτρητα τα «συνεχίστε» που μπορούν να αναφερθούν. Από αγωνιστικά, εξωαγωνιστικά μέχρι και... κοινωνικά.

Η ουσία είναι μία: Στο τέλος παίρνουν όλοι αυτό που αξίζουν.
Σε ένα σιχαμένο προϊόν δεν άξιζε τίποτα άλλο παρά ένα σιχαμένο φινάλε


Ίσως τώρα που κρίθηκε και το πρωτάθλημα να είναι ευκαιρία, αναίμακτα από πλευράς αντιπαλότητας, να κάνει πράξη αυτό που δεν έγινε πέρυσι: Απονομή και διακοπή στο τριμπούρδελο που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο


Μέχρι να αποφασίσετε να γίνετε άνθρωποι. Όχι οι οπαδοί. Πρώτα τα ζώα από τα οποία διοικείται ο αθλητισμός και οι ομάδες


Μετά βλέπουμε για τους «100 χούλιγκαν»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις