" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Βγήκαν στους δρόμους και οι Ευρυτάνες

Τι ζητούν και απαιτούν με το ψήφισμά τους;
Tι αναφέρουν για τον Βουλευτή;
Φωτογραφίες απο την συγκέντρωση

Eυρυτάνες  πολίτες κάθε κομματικής απόχρωσης και επαγγελματίες από κάθε χώρο βγήκαν σήμερα στο Καρπενήσι για να διαδηλώσουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
 Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν η  ΕΛΜΕ Ευρυτανίας,ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας,ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου,η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας,το  Εργατικό Κέντρο Ευρυτανίας, ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας, ο Σύλλογος φίλων ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ευρυτανίας, και ο Σύλλογος ΠΟΕ –ΟΤΑ οι οποίοι ομόφωνα εξέδωσαν ψήφισμα στο οποίο αναφέρουν:
Όχι στο πολυνομοσχέδιο –φονιά
Η ΠΑΙΔΕΙΑ, Η ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ «ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΙ»
Εμείς οι συγκεντρωμένοι της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης στο Καρπενήσι εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάτω από τις εντολές της τρόικας. Ξεπερνάει και τους χειρότερους εφιάλτες μας το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ξεθεμελιώνει τα πάντα στο δημόσιο και την εργασία.
Νέο μισθολόγιο –φτωχολόγιο, με ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις των αποδοχών μας, που ξεπερνούν ακόμα και το 4-0% φτάνοντας πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Βαθμολόγιο που συνδέει ξανά, μετά από πολλά χρόνια, το μισθό με το βαθμό και την εκπλήρωση των «στόχων» κάθε υπηρεσίας, και μια σκληρή αξιολόγηση – χειραγώγηση.
Εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις και θεσμοθέτηση της έννοιας του «κρατικού υπαλλήλου».
Περικοπή στο «εφάπαξ» και στις επικουρικές συντάξεις.
Νέες φορολογικές ρυθμίσεις με 5.000 αφορολόγητο.
Με το νομοσχέδιο αυτό, τέλος, καταργούνται ουσιαστικά και οι συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων καρατομούνται, οι Δημόσιες Υπηρεσίες διαλύονται, το Κοινωνικό Κράτος εξαφανίζεται.
Η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στους εργαζόμενους.
Θα αντιμετωπίσει την αγανάκτηση και το θυμό των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα αγωνισθούμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που μας ισοπεδώνει οικονομικά και κοινωνικά στέλνοντάς μας πίσω για δεκαετίες ολόκληρες.
ΖΗΤΑΜΕ
1. Να μην ψηφισθεί το μισθολόγιο φτωχολόγιο και το πολυνομοσχέδιο φονιάς.
2. Να μην γίνουν απολύσεις και να μην εφαρμοσθεί ο θεσμός της εφεδρείας στον δημόσιο τομέα.
3. Να μην καταργηθεί η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.
4. Δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και όχι μισθούς πείνας.
5. Ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όχι των τραπεζών με την ανάλογη ρευστότητα που χρειάζονται.
6. Δίκαιο φορολογικό σύστημα με βάση τη φοροδοτική ικανότητα του καθενός.
7. Κατάργηση της κάθε λογής έκτακτης εισφοράς. Να παρθούν πίσω όλα τα χαράτσια και κάθε έκτακτη εισφορά που επέβαλε η κυβέρνηση με εντολή της τρόικας στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους, στους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους που κλείνουν τα μαγαζιά τους κάτω από το βάρος της έλλειψης πελατείας, ρευστότητας και μέτρων στήριξης της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους.
8. το χρέος να πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν και όχι αυτοί που με τον ιδρώτα και το μόχθο τους στήριξαν και στηρίζουν την παραγωγική προσπάθεια της χώρας.
9. Να φύγει το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ από τη χώρα μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1. Να τοποθετηθούν επί του ψηφίσματός μας όλοι οι αιρετοί της Ευρυτανίας και να καταστήσουν ξεκάθαρη τη θέση τους και τη στάση τους απέναντι στα αιτήματά μας υποστηρίζοντάς τα.
2. Ο βουλευτής του Νομού Ευρυτανίας κος Ηλίας Καρανίκας να υποστηρίξει τα αιτήματά μας στην αυριανή ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή καταψηφίζοντάς του. Οποιαδήποτε διαφορετική στάση από μεριάς του θα αποτελεί εχθρική ενέργεια απέναντι στους πολίτες του νομού και θα τον καθιστά αναπόφευκτα έκπτωτο του ρόλου του, δεδομένου ότι όχι μόνο δεν θα εκπροσωπεί την λαϊκή εντολή που του ανατέθηκε, αλλά θα είναι αυταπόδεικτα δήμιος των δικαιωμάτων των πολιτών και της κοινωνίας που εκπροσωπεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
3. Τα τοπικά ΜΜΕ να προβάλλουν την αγωνία των σημερινών απεργών και συγκεντρωμένων στην πλατεία, ώστε η τοπική κοινωνία να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί συμμετέχοντας μαζικά σε διεργασίες και διαδικασίες που θα αποτελέσουν ανάχωμα στη βάρβαρη επίθεση ενάντια στην ελληνική κοινωνία.
Καρπενήσι 19 Οκτώβρη 2011

ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας, Εργατικό Κέντρο Ευρυτανίας, Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας, Σύλλογος φίλων ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ευρυτανίας, Σύλλογος ΠΟΕ –ΟΤΑ.
Eυχαριστούμε για τις φωτογραφίες το κ.Μοτσιόλα

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις