" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Eικόνες βιβλικής καταστροφής από το σεισμό στην Ινδονησία [βίντεο]

Eικόνες βιβλικής καταστροφής από το σεισμό στην Ινδονησία [βίντεο]

Σεισμός μεγέθους 8,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στη Βόρεια Σουμάτρα της Ινδονησίας, ενώ ακολούθησαν ένας εξίσου ισχυρός μετασεισμός και πολλές χώρες έχουν εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι.

Οπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, το μεγάλο σεισμό ακολούθησε και δεύτερος, εξίσου ισχυρός, της τάξης των 8,5 βαθμών.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 33 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 435 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μπάντα Ατσεχ, πρωτεύουσας της επαρχίας Ατσεχ της Σουμάτρας.

Ο σημερινός σεισμός είναι επί της ουσίας στην ίδια περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός πριν οκτώ χρόνια σκορπώντας τον όλεθρο και το θάνατο σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους (ο τελικός απολογισμός ήταν 186.983 νεκροί, 42.883 αγνοούμενοι, και πάνω από ένα εκατομμύριο άστεγοι).

Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να σημειωθεί τσουνάμι σε κάποιες περιοχές στη βόρεια Σουμάτρα της Ινδονησίας, αλλά δεν αναμένει να υπάρξουν ζημιές σε όλο τον Ινδικό Ωκεανό.

Πάντως οι αρχές της Ταϊλάνδης έχουν αναφέρει ότι ένα κύμα ύψους 10 εκατοστών έφτασε στις δυτικές ακτές της χώρας, ενώ επισημαίνουν ότι οι παράκτιες περιοχές της παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού.

Παράλληλα το γαλλικό νησί Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, βρίσκεται σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού για την πιθανότητα δημιουργίας τσουνάμι μετά τον σεισμό των 8,7 βαθμών που σημειώθηκε νωρίτερα στα ανοιχτά της Σουμάτρας.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν και οι αρχές της Κένυας, σε όλες τις παράκτιες περιοχές, ενώ αποφάσισαν να κλείσουν να σχολεία και να ζητήσουν από τον πληθυσμό να απομακρυνθεί από τις παραλίες. Το τσουνάμι ενδέχεται να φτάσει στις ακτές της Κένυας στις 20:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, όπως δήλωσε η Έστερ Μουρούγκι υπουργός Ειδικών Προγραμμάτων σε συνέντευξη Τύπου.

«Το επίπεδο της θάλασσας αναμένεται να αυξηθεί κατά 2 με 3 μέτρα στις περιοχές Μαλίντι, Λάμου και έως την Κιούνγκα, ενώ στις περιοχές Κιλίφι, Μουμπάσα και ως το Σιμόνι αναμένεται να φτάσει τα 2 μέτρα», πρόσθεσε η υπουργός.
Παράλληλα και η Τανζανία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι στις παράκτιες περιοχές της.

«Είναι πιθανό να σημειωθούν τεράστια κύματα στον Ινδικό Ωκεανό (...) Όλοι οι ψαράδες και τα υπόλοιπα σκάφη θα πρέπει να παραμείνουν μακριά από τη θάλασσα», δήλωσε η διευθύντρια της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Τανζανίας Αγκνες Κιτζάζι.











http://www.iefimerida.gr/





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις