" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Για ξέπλυμα ο Τσοχατζόπουλος - Πλάκες χρυσού σπίτι της κόρης του

Για ξέπλυμα ο Τσοχατζόπουλος - Πλάκες χρυσού στο σπίτι της κόρης του

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος που συνελήφθη το πρωί στο σπίτι του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου μετά από εισαγγελική παραγγελία.
Μαζί με αυτόν εντάλματα εξεδόθησαν για τέσσερα ακόμη άτομα από τα συνολικά 7 που εμπλέκονται στις υποθέσεις των off shore και των αγοραπωλησιών ακινήτων του τέως στελέχους του ΠΑΣΟΚ.
Από τα εντάλματα έχουν ήδη εκτελεστεί στη Θεσσαλονίκη δύο, το ένα κατά του επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη και το άλλο κατά του εξαδέλφου του Νίκο Ζήγρα, φερόμενο ως διαχειριστή της off shore εταιρείας Bluebell.
Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.
Η εισαγγελική έρευνα διήρκησε αρκετούς μήνες κι αφορούσε στο σύνολο της περιουσίας του πρώην υπουργού (ακίνητα, off shor και κίνηση λογαριασμών).
Οι κατηγορίες σε βάρος του Τσοχατζόπουλου και των υπολοίπων αφορούν ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.
Στο μεταξύ από το πρωί αστυνομικοί και στελέχη του ΣΔΟΕ ερευνούν ακίνητα της οικογένειας του κ. Τσοχατζόπουλου. Δέκα μικρές πλάκες χρυσού βρέθηκαν κατά τις έρευνες που έγιναν στα δύο σπίτια της κόρης του Αρετής Τσοχατζοπούλου σε Κολωνάκι και Παλαιό Ψυχικό, παρουσία εισαγγελέα. Επίσης, εντοπίστηκαν λίρες και κρίσιμα έγγραφα με κινήσεις λογαριασμών, ενώ κατασχέθηκε και ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Κατά πληροφορίες, το ένταλμα που εκδόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του κ. Τσοχατζόπουλου. Το ένταλμα αφορά στην κίνηση τραπεζικών λογαριασμών για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού Άμυνας μέσω off shore εταιρειών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το νεοκλασικό στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δηλαδή στοιχειοθετείται η κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Από δικαστικές πηγές αναφέρεται ότι έχει εντοπιστεί ροή χρήματων από off shore εταιρείες σε λογαριασμούς του κ. Τσοχατζόπουλου με πηγή προέλευσης τη γερμανική εταιρεία Ferrostaal η οποία έχει αποδειχθεί ότι έκανε παράνομες πληρωμές και δωροδοκούσε για να εξασφαλίσει ότι θα πάρει το μεγάλο συμβόλαιο ναυπήγησης 4 υποβρυχίων τύπου 214 που ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας υπέγραψε το 2000.
Η υπόθεση έχει ανατεθεί, με βάση πρόσφατο νόμο, σε πρόεδρο Πρωτοδικών ο οποίος ανέλαβε αποκλειστικά τις ανακρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις