" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Απόγνωση! Επιδιώκουν να κλειστούν στα ψυχιατρεία για ένα πιάτο φαί

Απόγνωση! Επιδιώκουν να κλειστούν στα ψυχιατρεία για ένα πιάτο φαί
 Η απόγνωση και η απελπισία ρίχνουν βαριά την σκιά τους στην ελληνική κοινωνία, που δοκιμάζεται σκληρά από την οικονομική κρίση…

Οι στρατιές των νεόπτωχων δίνουν καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης και μέσα σε αυτή την δραματική προσπάθεια κάποιοι προκαλούν ακόμη και τον εγκλεισμό τους σε ψυχιατρεία και νοσοκομεία, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαί.

 
Οι ιστορίες που εκτυλίσσονται σχεδόν καθημερινά στο Δρομοκαίτειο, δίνουν ακριβώς το στίγμα μιας κατάστασης, που πριν από ορισμένα χρόνια θα φάνταζε αδιανόητη. 

Περίπου 20 νεόπτωχοι, άνθρωποι δηλαδή που ενώ μέχρι πρότινος είχαν μια αξιοπρεπή δουλειά και σπίτι για να μένουν, αλλά λόγω της κρίσης έχασαν τα πάντα, αναζητούν κάθε μήνα «καταφύγιο» στο ψυχιατρικό ίδρυμα, με την απειλή ότι αν δεν γίνουν δεκτοί θα... αυτοκτονήσουν.
 
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο, Μιχάλης Γιαννάκος, σε συνέντευξή του αποκαλύπτει το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν τα περιστατικά των ατόμων που απειλούν να δώσουν τέλος στη ζωή τους, σε περίπτωση που το ίδρυμα τους αρνηθεί τη φιλοξενία. Οι εργαζόμενοι του ιδρύματος αντιμετωπίζουν δύο με τρία τέτοια περιστατικά σε κάθε εφημερία και συνολικά περίπου 20 το μήνα.
 
Αυτό που ξεκαθαρίζει η διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου είναι, ότι δεν πρόκειται για άτομα εξαρτημένα από το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά ή με χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, αλλά για ανθρώπους απελπισμένους από την οικονομική κρίση, οι οποίοι το μόνο που αναζητούν είναι ένα κρεβάτι για να κοιμηθούν το βράδυ και ένα πιάτο φαγητό.
 
Πολλοί είναι εκείνοι μάλιστα που απειλούν ότι θα αυτοκτονήσουν σε περίπτωση που το ίδρυμα τους αρνηθεί τη φιλοξενία, ενώ ορισμένοι φθάνουν στο σημείο να εμπλέκονται σε ψεύτικες φασαρίες και να προκαλούν, προκειμένου να συλληφθούν και να διαταχθεί με εισαγγελική παραγγελία για να εισαχθούν στο ψυχιατρείο με υποχρεωτικό εγκλεισμό.

 Άνθρωποι σε απόγνωση δηλαδή, που φθάνουν στα άκρα για εξασφαλίσουν στέγη και τροφή για μόλις 15 ημέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις