" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Πτώχευσε η NEOSET

Πτώχευσε η NEOSET
Από το κακό στο χειρότερο βαδίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις.
 
Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα υπέβαλε η εταιρεία επίπλων  NEOSET λίγους μόνο μήνες μετά την αντίστοιχη ενέργεια που έκανε η εταιρεία SATO.

Να σημειωθεί ότι, η αγορά επίπλου στη χώρα έχει οδηγηθεί σε απελπιστική κατάσταση, ενώ σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι για το 2011 οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας έφτασαν τα 53,1 εκατομμύρια ευρώ.


Μάλιστα, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, η NEOSET για το 2011 παρουσίασε ζημίες συνολικού ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ.


Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα κεφάλαια της NEOSET για το 2011 έφτασαν στα 25,5 εκατομμύρια ευρώ, πολύ χαμηλότερα δηλαδή από τις συνολικές της υποχρεώσεις, ενώ τα αντίστοιχα κεφάλαια το 2010 ήταν 33,4 εκατομμύρια ευρώ.


Η NEOSET δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ ο αριθμός των καταστημάτων της αγγίζουν τα 100 σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.


Προσφάτως η εταιρεία είχε προβεί σε μεγάλο κύμα απολύσεων ενώ καθυστερούσε τις αμοιβές των εργαζομένων και μάλιστα το ΚΚΕ είχε υποβάλλει σχετική ερώτηση στη Βουλή.


Το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται στον Όμιλο εταιρειών NEOSET ανέρχεται στα 1014 άτομα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις