" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Διαδηλωτές έριξαν ξύλο, μπουκάλια και αυγά στον Γερμανό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη!


Αμέσως μόλις οι διαδηλωτές της ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιλήφθηκαν τον Γερμανό πρόξενο τον περικύκλωσαν και του επιτέθηκαν με ό,τι κρατούσαν στα χέρια τους. 

Τον χτυπούσαν και του πετούσαν από μπουκάλια με νερό μέχρι αυγά και καφέδες. 


Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους απωθήσουν.


Συγκεκριμένα...


 έξω από το συνεδριακό κέντρο "Νικόλαος Γερμανός" της ΔΕΘ, εκεί όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση, κατάφεραν να φτάσουν οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και σύμφωνα με τα οποία υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του διοικητικού κλάδου αορίστου χρόνου τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των εργαζομένων, στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος εντός του χώρου της έκθεσης. 


Ωστόσο οι διαδηλωτές βρήκαν τρόπο και κατάφεραν να φτάσουν έως το χώρο του συνεδρίου.


Εξαγριωμένοι οι διαδηλωτές προπηλάκισαν τον γερμανό πρόξενο, ο οποίος τελικά μπήκε στο κτίριο της ΔΕΘ από άλλη είσοδο, ενώ έριξαν ξύλο σε μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας.


Στο "Ν.Γερμανός" ξεκίνησε πριν από λίγο η ελληνογερμανική συνάντηση παρουσία του εντεταλμένου της γερμανίδας καγκελαρίου για τις ελληνογερμανικές σχέσεις και υφυπουργού Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.


Την ώρα που δεκάδες διαδηλωτές «πολιορκούν» το εκθεσιακό κέντρο, ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ημερίδα στη ΔΕΘ. 


«Ο καθένας έχει δικαίωμα να διαδηλώσει, είναι δημοκρατικό του δικαίωμα». Ο υφυπουργός απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα επεισόδια που προηγήθηκαν.


.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις