" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Νέο τσεκούρι: πώς θα φορολογηθούν ενοίκια, αποζημιώσεις, εφάπαξ


Νέο τσεκούρι: πώς θα φορολογηθούν ενοίκια, αποζημιώσεις, εφάπαξ
Από το πρώτο ευρώ και με συντελεστή 10% θα φορολογούνται τα εισοδήματα από ακίνητα, καθώς και το εφάπαξ που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι που συνταξιοδοτούνται. 

Ακόμη και οι αποζημιώσεις απόλυσης θα φορολογηθούν.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες που αφορούν στο προσχέδιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, επιβάλλεται κλίμακα για την αυτοτελή φορολόγηση των ενοικίων, η οποία θα έχει συντελεστή 10% για τα πρώτα 12.000 ευρώ εισοδήματος από ενοίκια, 30% για το εισόδημα από 12.000 – 60.000 και 45% για εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ από ενοίκια.
 

Παράλληλα, με την παραπάνω κλίμακα θα φορολογείται και η εφάπαξ παροχή που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι συνταξιοδοτούνται.
 

Επίσης, αλλαγές επέρχονται και στην φορολόγηση των αποζημιώσεων απόλυσης. Για αποζημίωση έως 50.000 ο φορολογικός συντελεστής θα είναι μηδενικός. Για το πέραν των 50.000 ευρώ ποσό της αποζημίωσης, θα ισχύει η κλίμακα που θεσπίζεται για την φορολόγηση των ενοικίων.
 

Επίσης με το υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο επανέρχεται ο φόρος υπεραξίας στα ακίνητα με συντελεστή 20%, ο οποίος όμως επεκτείνεται και στις υπεραξίες από αμοιβαία κεφάλαια και μετοχές.
 

Ακόμη, αυξάνεται από 10 σε 15% ο συντελεστής αυτοτελούς φορολόγησης των τόκων κάθε μορφής κατάθεσης (repos κα). Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση αυτή θα ισχύσει από την 1/1/2014.


capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις