" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Σχεδιάζουν να κάνουν debate... μονολόγων!


Θα δούμε πάλι αυτό το τσίρκο των ακατάπαυστων μονολόγων, όπου οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν απέναντί τους 5 ευνουχισμένου δημοσιογράφους κι απαντούν ότι θέλουν, χωρίς ο δημοσιογράφος να έχει το δικαίωμα να τους στριμώξει ή να ρωτήσει και την άποψη κάποιου άλλου πολιτικού;
 
Αυτό, οι ανίδεοι αρχηγοί το ονομάζουν τηλεοπτικό debate!!! Και μάλιστα βγάζουν και ανακοινώσεις, οι άσχετοι....
Συνεχίζεται η διαμάχη για τα debate, σχετικά με τον αριθμό των «τηλεοπτικών αναμετρήσεων» μεταξύ των αρχηγών και τους όρους τους (κυρίως μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα, ενώ απομένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες πλέον, να βρίσκεται στον «αέρα» η διεξαγωγή τους.
 
Η κ. Φ. Γεννηματά δήλωσε το απόγευμα για το ίδιο θέμα: « Έμειναν μόλις δύο εβδομάδες μέχρι τις εκλογές. Πιστεύουμε στο διάλογο και το αποδεικνύουμε στην πράξη, έχοντας προτείνει εδώ και δεκαπέντε ημέρες τη διεξαγωγή δύο συζητήσεων μεταξύ των Προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και άλλες δύο ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Έστειλα το Σάββατο και σχετική επιστολή στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχελάκη. Οι μέρες περνούν. Ας αποφασίσει επιτέλους η Νέα Δημοκρατία και ας απαντήσει. Ας κάνει σήμερα έστω, αυτό που έπρεπε να είχε κάνει πολλές μέρες πριν».

Σε ανακοίνωσή της επίσης η ΔΗΜΑΡ για το ζήτημα αναφέρει: «Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά υποστηρίζει την ανάγκη ισότιμης προβολής των κομμάτων. Ως εκ τούτου θεωρεί ότι επιβάλλεται η συμμετοχή όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων στα debate των πολιτικών αρχηγών. Κάθε άλλη επιλογή παραβιάζει την αρχή της ισοτιμίας και υπηρετεί άλλες επιδιώξεις».


Το πρωί ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης, προσκεκλημένος στην εκπομπή «Κοινωνία ‘Ωρα Mega» (μαζί με την κ. Γεννηματά) χαρακτήρισε «αστείες» τις όποιες υπόνοιες για «φοβία» του Αντώνη Σαμαρά να αντιπαρατεθεί με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, δε δίστασε να δηλώσει (όπως έγραψε το star.gr) ότι είναι «άδικο» για τον κ. Βενιζέλο ένα τέτοιο debate καθώς «ο ένας ξέρει από οικονομικά (σ.σ.: εννοεί τον κ. Σαμαρά) και ο άλλος (σ.σ.: εννοεί τον κ. Βενιζέλο) όχι».


Ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά πρόσθεσε ότι η ΝΔ, δεδομένου ότι «δεν έχουμε όλοι τις καλύτερες εντυπώσεις από τα προηγούμενα debate», δε μπορεί να συμφωνήσει σε ένα debate που θα καταλήξει να έχει 11 πολιτικούς αρχηγούς με αποτέλεσμα να μιλήσει ο καθένας 3-4 τετράλεπτα μέσα σε ένα τρίωρο εκπομπής. Αναζητούμε μια λύση μήπως μπορέσει να γίνει “1+1”» δηλαδή ένα μεταξύ Σαμαρά-Βενιζέλου και ένα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς», υποστήριξε ο κ. Λαζαρίδης.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έχει ζητήσει τηλεοπτική αναμέτρηση των αρχηγών των τριών κομμάτων που συγκυβέρνησαν.


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έχει ζητήσει οργανωμένο διάλογο όλων των πολιτικών αρχηγών, ξεκαθαρίζοντας ότι ένας «επιλεκτικός διάλογος » μεταξύ Σαμαρά-Βενιζέλου δεν ωφελεί σε τίποτα αφού πρόκειται για «δυο υποστηρικτές του Μνημονίου».


(σ.σ. α, ρε... debate που σας χρειάζεται....)
 
 
 
 
 
 
http://planet-greece.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις