" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ανάσα για χιλιάδες Ελληνες που έχουν πάρει κυμαινόμενα στεγαστικα

Ανάσα για χιλιάδες Ελληνες που έχουν πάρει κυμαινόμενα στεγαστικα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε σε νέα μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης. Πρόκειται για τη δεύτερη διαδοχική μείωση των επιτοκίων, μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Μάριο Ντράγκι στην ΕΚΤ, τον περασμένο Νοέμβριο.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε σήμερα πως το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης θα μειωθεί κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,00%. Την ίδια στιγμή, ανακοίνωσε ότι τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα μειωθούν επίσης κατά 25 μ.β., στο 1,75%. Η μείωση αυτή ειναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε μείωση των επιτοκίων δανεισμού και στην Ελλάδα γεγονός που θα ανακουφίσει χιλιάδες οικογένεεις που έχουν δανειστει με κυμαινόμενο επιτόκιο.
Επιπλέον, σειρά μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι σε συνέντευξη Τύπου. Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα διενεργήσει δύο συμπληρωματικές πράξεις μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης (LTROs) για την παροχή ρευστότητας με ωρίμανση 36 μηνών και τη δυνατότητα πρώιμης εξόφλησης μετά από ένα χρόνο. Οι πράξεις θα διενεργηθούν ως δημοπρασία σταθερού επιτοκίου με πλήρη κατανομή.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ ανακοίνωσε επίσης ότι η Κεντρική Τράπεζα θα χαλαρώσει τους κανονισμούς για τις εγγυήσεις που δέχεται στην παροχή ρευστότητας.

http://permisospress.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις