" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Οι «παππούδες» του ΠΑΣΟΚ κρατάνε τα κλειδιά

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Οι παλιοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν εκλεγεί πολλές φορές και κυρίως αυτοί που δεν θα μετάσχουν στις επόμενες εκλογές, (π.χ. Γιώργος Λιάνης κ.ά.) κρατάνε στα χέρια τους τα κλειδιά των εξελίξεων για την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.
Είναι οι λεγόμενοι «παππούδες» του ΠΑΣΟΚ (περίπου 28-30 βουλευτές της συμπολίτευσης), που σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να σφραγίσουν τον επίλογο της πολιτικής τους καριέρας –λίγο πριν την οριστική αποχώρησή τους από τη βουλή- με την ψήφο τους υπέρ του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας (Μνημόνιο 2), που είναι υποχρεωμένη να φέρει προς ψήφιση στη βουλή τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση.
Ήδη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbomb.gr, γίνονται πολλές συναντήσεις και συζητήσεις μεταξύ των υπό αποχώρηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την ενεργό πολιτική δράση για μία κοινή στάση ενόψει της ψήφισης του σχετικού νόμου για τα νέα μέτρα.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλουν με μια ομαδική άρνηση στην ψήφιση του σχετικού νόμου να άρουν την «δεδηλωμένη» για την κυβέρνηση και να την ρίξουν.
Από την άλλη, για την πολιτική τους υστεροφημία και μόνο, δεν θέλουν να ψηφίσουν τον νόμο που θα επιβάλλει νέα σκληρά μέτρα στον ελληνικό λαό και ήδη έχει γίνει «κόκκινο πανί» για την ελληνική κοινωνία.
Το πιθανότερο είναι, πριν φθάσει ο σχετικός νόμος στη βουλή, γύρω στις 20-25 Ιουνίου, οι «παππούδες» του ΠΑΣΟΚ να παραιτηθούν από το βουλευτικό τους αξίωμα και να αποχωρήσουν από τη Βουλή.
Στην περίπτωση αυτή, δεν πέφτει η κυβέρνηση και οι παραιτηθέντες αναπληρώνονται από τους επιλαχόντες των τελευταίων εκλογών, έτσι ώστε να διατηρηθεί ο αριθμός των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που του δίνουν την πλειοψηφία στη βουλή.
Δεν υπάρχει ηγέτης στο λεγόμενο «κίνημα των παππούδων» του ΠΑΣΟΚ.
Για το κίνημα είναι ήδη ενημερωμένος ο Γ. Παπανδρέου και ετοιμάζεται να το αντιμετωπίσει πολιτικά όταν εκδηλωθεί.
Η γραμμή, πάντως, που έχει ήδη κατεβάσει στην κοινοβουλευτική του ομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το σχετικό νόμο «Μνημόνιο 2» είναι «ή το ψηφίζετε ή πάμε σε εκλογές».



Newsbomb Logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις