" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος παραπέμπεται ο 'Ακης!

 

 

 

Την παραπομπή σε δίκη του Α.Τσοχατζόπουλου με σκληρό κατηγορητήριο θα αποφασίσει σε λίγη ώρα η προανακριτική.







  Η παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος αφορά την περίοδο 01/11/1999 έως 27/09/2007 διάστημα στο οποίο όπως θα αναφέρεται πήρε παράνομα το ποσόν των 7.777.373 δολαρίων ΗΠΑ. (αυτό θα γίνει μέσω ελέγχων της Torcasso και όπως θα αναφέρεται το ποσόν μπορεί να είναι και μεγαλύτερο).

Η  νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα αφορά το διάστημα από 17/11/1999 έως 16/04/2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ ζητεί να διευρυνθεί το κατηγορητήριο και να περιληφθεί η άσκηση ποινικής δίωξης για παραβίαση των μυστικών της Πολιτείας.

Η Επιτροπή εκτός από την υποβολή της πρότασης για άσκηση ποινικής δίωξης θα ζητήσει το πόρισμα να διαβιβαστεί στον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου:

α) Να παρασταθεί το ελληνικό δημόσιο ως πολιτική αγωγή στις ποινικές δίκες που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα και την Γερμανία σε βάρος των ενεχομένων στην εκτεταμένη επιχείρηση δωροδοκίας καθώς και σε βάρος της εταιρείας Ferrostaal

β) Να ασκήσει σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις αγωγές προς ικανοποίηση των πάσης φύσεως αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου προς αποζημίωση σε βάρος κάθε ενεχομένου προσώπου στην Ελλάδα και στην Γερμανία και ιδίως κατά της εταιρείας Ferrostaal δράστη εκτεταμένης δωροδοκίας στην Ελλάδα.

γ)  Να ασκηθεί αυτοτελώς αγωγή σε βάρος του πρώην Υπουργού προς επιδίκαση αποζημίωσης και χρηματικής ικανοποίησης υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

δ) Να κατασχεθεί η κινητή και ακίνητη περιουσία του αλλά και να προσημειωθούν ακίνητα για να διασφαλιστούν τα οικονομικά συμφέροντα και οι νόμιμες αξιώσεις του Δημοσίου

ε) Να γίνει από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές, καταλογισμός προστίμων για τυχόν φορολογικές παραβάσεις

Τι θα ακολουθήσει

Αυτό που θα ακολουθήσει είναι σε 15 ημέρες η συζήτηση και η ψηφοφορία στην Ολομέλεια, ενώ αμέσως μετά θα παραπεμφθεί στο δικαστικό συμβούλιο.
Θα στηθούν δύο κάλπες, μία για κάθε αδίκημα, ενώ για την παραπομπή απαιτούνται 151 ψήφοι.


NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις