" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Σύνταγμα οι Αγανακτισμένοι, 20.000 στον Θεοδωράκη


Ολοταχώς για τη συμπλήρωση τριών εβδομάδων οδεύουν οι Αγανακτισμένοι. Σήμερα οι πολίτες μετρούν 16 ημέρες συνεχών ειρηνικών παραστάσεων διαμαρτυρίας και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους που δεν είναι
Σύνταγμα οι Αγανακτισμένοι, 20.000 στον Θεοδωράκη
άλλα από την πραγματική δημοκρατία, την ακύρωση του μνημονίου, την επιστροφή των κλεμμένων, αλλά και την άρση της βουλευτικής ασυλίας.
Το ραντεβού ήταν και για σήμερα στις 18:00 ή αν προτιμάται την ώρα που σχολάει ο καθένας από την δουλειά του. Στα σχέδια των πολιτών ήταν ο αποκλεισμός της Βουλής, ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, κάτι που τελικά δεν έγινε. Να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη την παράσταση έκλεψε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος μίλησε στους Αγανακτισμένους.
To διαφορετικό στην πλατεία Συντάγματος είναι ότι σήμερα συγκροτήματα έχουν ανέβει στην εξέδρα και παίζουν μουσική, δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στη συγκέντρωση. Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν, αφού γύρω στις 19:00 οι εργαζόμενοι της "Δωδώνης" βρέθηκαν στο σημείο μηδέν και μοίρασαν γάλα και γιαούρτια στους Αγανακτισμένους. Η ομιλία, που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 19:00 είχε καθυστέρηση. Πάντως, εκείνη την ώρα ο κόσμος έφτανε τις 4.000.
"Έκλεψε" την παράσταση ο Μίκης στη Θεσσαλονίκη
Πάντως, σήμερα το ενδιαφέρον στράφηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου ο Μίκης Θεοδωράκης με τη «Σπίθα» και τους ακαδημαϊκούς μίλησαν στους πολίτες, σε μία ανάλογη συγκέντρωση με αυτή που είχε γίνει πριν από μερικές ημέρες στα Προπύλαια.

Περισσότερα από 20.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μική Θεοδωράκη και κατέκλεισαν την πλατεία Αριστοτέλους. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, πραγματοποίησε χωρίς προβλήματα την ομιλία του και μάλιστα, παρά το προσχωρημένο της ηλικίας του, μίλησε για αρκετή ώρα στον κόσμο, που τον απουέωσε. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλίες των Κώστα Ζουράρι και Γιώργου Κασιμάτη, ενώ ακολούθησε και η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη.
Να σημειωθεί ότι για να γίνει τελικά σήμερα η ομιλία χρειάστηκε να μεσολαβήσει μία κόντρα ανάμεσα στον Μίκη Θεοδωράκη και στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, η οποία μάλιστα βρήκε νικητή τον πρώτο.

Τι είπε ο Μίκης
«Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας τα νιάτα της Ελλάδας, που ξεχύθηκαν στις πλατείες από το Σύνταγμα ως τον Λευκό Πύργο φωνάζοντας ΟΧΙ στο Μνημόνιο, Έξω η Τρόικα, Κάτω η Κυβέρνηση της μειοδοσίας και του ξεπουλήματος», είπε ο Μίκης Θεοδωράκης και συνέχισε:
«Πιθανώς να έχω αλτσχάιμερ -όπως ισχυρίζονται μερικοί- και γι’ αυτό ίσως νοιώθω την ανάγκη να πάρω τη μαγκούρα μου και να πάω εκεί, στη φωλιά του λύκου, που συνεδριάζουν τα νέα μας αφεντικά, για να τους δείξω ποιοι είναι οι αληθινοί Έλληνες».

Ο Μίκης Θεοδωράκης συνέχισε: «Από το καλοκαίρι του 2009 και όλο το 2010 έως σήμερα, βιώνουμε στην πλάτη μας τα αποτελέσματα της τελικής φάσης με την οικονομική και κοινωνική μας εξαθλίωση, που εκπορεύεται από τα διεθνή κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που στοχεύουν στην παγίωση της παγκοσμιοποίησης. Αν νομίζουν ότι οι Έλληνες μοιάζουν μ’ αυτούς που φορούν γραβάτα και που οι δικοί μας τους αγκαλιάζουν λέγοντας από μέσα τους «Σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω», κάνουν λάθος».
Και κατέληξε: «Είμαι καλλιτέχνης. Είμαι μουσικός. Είμαι συνθέτης. Και τι θα πει αυτό; Ότι ως πολίτης είμαι διαφορετικός από τους άλλους; Ότι δηλαδή ένας νομικός, ένας επιχειρηματίας, ένας δημοσιογράφος ή ένας επαγγελματίας πολιτικός έχουν μεγαλύτερη ευθύνη και περισσότερα δικαιώματα να αποφασίζουν για τα κοινά απ’ ό,τι εγώ; Ότι διαθέτουν μόρφωση, σκέψη, κρίση ανώτερη από μας τους καλλιτέχνες; Θα πρέπει άραγε να ακούσω την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που ρωτά πόσο κόστισε η συγκέντρωση στα Προπύλαια και ποιος χρηματοδότης βρίσκεται από πίσω;»


newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις