" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

300.000+ - Η μεγαλύτερη συγκέντρωση από την μεταπολίτευση - Κέρδισαν το στοίχημα οι Αγανακτισμένοι


- Ο κόσμος φτάνει μεχρι τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την Ομόνοια
- Τους ενώνει η υποβάθμιση της ζωής τους και η αβεβαιότητα για το μέλλον
- Χωρίς κομματικές σημαίες και ταμπέλες
- Μανάδες με παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι

Δεν είναι μόνο το Σύνταγμα που γέμισε ασφυκτικά απο Αγανακτισμένους. Είναι και όλοι οι δρόμοι γύρω απο αυτό. Σταδίου, Πανεπιστημίου, Οθωνος, Γεωργίου Α', Ερμού, Μητροπόλεως είναι πλημμυρισμένες απο κόσμο ενώ συνεχώς καταφθάνουν κι άλλοι διαδηλωτές.

Κάποιοι απο αυτούς κατέβηκαν να διαμαρτυρηθούν για πρώτη φορά στη ζωή τους και δηλώνουν πως δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα.





"Κλέφτες, κλέφτες" και "πάρτε το μνημόνιο και φύγεται απο δω" είναι τα συνθήματα που κυριαρχούν. Οι Αγανακτισμένοι έφεραν πάλι σφυρίχτρες και κατσαρολες ενώ κρατούν ελληνικές, ισπανικές, ιρλανδικές και πορτογαλικές σημαίες.




ΩΡΑ 20.30 Συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου
ΩΡΑ 20.30 Συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου


ΩΡΑ 20.15 Οδός Σταδίου
ΩΡΑ 20.15 Οδός Σταδίου

ΩΡΑ 20.10 Η κάτω πλευρά της πλατείας
ΩΡΑ 20.10 Η κάτω πλευρά της πλατείας


Οικογένειες με τα παιδιά τους, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και άνεργοι διεκδικούν το δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον. Και φωνάζουν δυνατά γι' αυτό. Και κρατούν τύμπανα και κατσαρόλες για να κάνουν οσο περισσότερο θόρυβο μπορούν. Κι όλα αυτά χωρίς κομματικές ταμπέλες...


Η Αμαλίας προς την πλευρά του Εθνικού Κήπου
Η Αμαλίας προς την πλευρά του Εθνικού Κήπου


Οι Ιερείς της Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρυτων το 'παν και το 'καναν. Ηρθαν στην Αθήνα







ΩΡΑ 18,30 Το αδιαχώρητο στα σκαλιά της πλατείας
ΩΡΑ 18,30 Το αδιαχώρητο στα σκαλιά της πλατείας



Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα παραλειπόμενα. Μικροεντάσεις υπήρξαν νωρίτερα επι της Β. Σοφίας όταν Αγανακτισμένοι διαπληκτίστηκαν με τους αστυνομικούς επειδή δεν μπορούσαν να περάσουν απο το μπλόκο των ΜΑΤ επι της λεωφόρου. Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών. Σημειώνεται οτι η αστυνομία έχει κλείσει όλους τους κάθετους δρόμους της Βασιλίσης Σοφίας .

Η μικροένταση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Κουμπάρη και Β. Σοφίας
Η μικροένταση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Κουμπάρη και Β. Σοφίας





Κλειστή η Β. Σοφίας πρίν απο το Υπ. Εξωτερικών
Κλειστή η Β. Σοφίας πρίν απο το Υπ. Εξωτερικών

Περίπου 200-300 μηχανάκια με Αγανακτισμένους πέρασαν μπροστά απο τη Βουλή. Οι επιβαίνοντες φώναξαν συνθήματα ενώ έγιναν δεκτοί απο τον κόσμο με χειροκροτήματα.






Λίγο πρίν απο τις 19.30 ένας διαδηλωτής ένιωσε δυσφορία και ασθενοφρόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο προκειμένου να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έξω απο το υπουργείο Οικονομικών
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έξω απο το υπουργείο Οικονομικών

'Ανθρωποι όλων των ηλικιών κατέβηκαν και σήμερα στο Σύνταγμα
'Ανθρωποι όλων των ηλικιών κατέβηκαν και σήμερα στο Σύνταγμα




Η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή ενώ μπροστά απο το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη έχουν τοποθετηθεί  κιγκλιδώματα.






Αγανακτισμένοι έφτασαν απο όλη την Ελλάδα με λεωφορεία, πλοία και τρένα.

Οι Αγανακτισμένοι της Κρήτης, της Δ. Ελλάδας και άλλων περιοχών έφτασαν στο Σύνταγμα με κάθε μέσο.

Οι διοργανωτές αυτή τη φορά θέλουν να σπάσουν κάθε ρεκόρ και έχουν υψηλές απαιτήσεις με σκοπό να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 200.000 ή και 300.000 κόσμου. Βέβαια υπάρχουν και φωνές υπερβολής που καλούν τον κόσμο με σκοπό να ξεπεράσουν οι Αγανακτισμένοι του Συντάγματος το 1 εκατομμύριο διαδηλωτές.

Μάλιστα, η συγκέντρωση της Κυριακής θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω ίντερνετ σε γιγαντοοθόνη στην κεντρική πλατεία της Ισπανίας όπου την ίδια ώρα θα διαδηλώνουν και εκεί οι ισπανοί Αγανακτισμένοι.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, έχει αποφασιστεί να γίνονται "από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου", καθώς και "πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου".

Δεν είναι μόνο όμως η Αθήνα που υποδέχεται χιλιάδες Αγανακτισμένους, αλλά παρόμοιες εκδηλώσεις γίνονται σε όλες τις μεγάλες πολεις της χώρας.


NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις