" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΒΕΛΟΥΧΙ : Δεν κινδυνεύουν οι 16 εγκλωβισμένοι. Πλησιάζουν τα σωστικά συνεργεία. ( ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ )


xionothiela1xionothiela2

Δυο φωτογραφίες απο την επιχείρηση διάσωσης.



Γιγαντιαία επιχείρηση απεγκλωβισμού 16 ατόμων στο Χιονοδρομικό. 

Προσπάθειες για τη διάσωσή τους πριν πέσει το σκοτάδι. 

Και η ΕΜΑΚ στον αγώνα. 

Τα «Ευρυτανικά Νέα» κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τον Μπάμπη Λελούδη, μέλος του διασωστικού σώματος Ευρυτανίας, ο οποίος μας ενημέρωσε πως οι εγκλωβισμένοι δεν κινδυνεύουν, ενώ τόνισε πως έχουν συχνή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού τριών αυτοκινήτων, τα οποία παγιδεύτηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, λόγω της μεγάλης χιονοθύελλας που επικρατεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Ευρυτανικών Νέων», 8 άτομα -ανάμεσά τους και τρία μικρά παιδιά- καθώς και πέντε υπάλληλοι του Κέντρου έχουν «κολλήσει» στη θέση «Καραούλι», λίγο πριν το Χιονοδρομικό. 



Ήδη ένα ερπυστριοφόρο της ΔΕΗ, καθώς και μέλη του διασωστικού σώματος Ευρυτανίας, έσπευσαν να απεγκλωβίσουν τους επισκέπτες και τους εργαζομένους πριν νυχτώσει, μεταφέροντας παράλληλα ρούχα και άλλες προμήθειες. 

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως η ορατότητα είναι τόσο περιορισμένη που ο χειριστής του ερπυστριοφόρου χρειάστηκε να κατευθύνει το όχημα σύμφωνα με τις οδηγίες ενός πεζού, ο οποίος προπορευόταν του μηχανήματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά -με τον οποίο επικοινώνησαν τα «Ευρυτανικά Νέα» και ο οποίος συντονίζει τις ενέργειες, ενώ βρίσκεται στο κέντρο της επιχείρησης που έχει στηθεί στη θέση «Έλατα», 2 περίπου χιλιόμετρα πιο πάνω από τη μπάρα- το σχέδιο απεγκλωβισμού έχει αλλάξει.

Τη διάνοιξη του δρόμου έχει αναλάβει ένας φορτωτής, ενώ ακολουθεί και το ερπυστριοφόρο της ΔΕΗ, ενώ να αναφέρουμε πως έχει επιστρατευτεί και η ΕΜΑΚ Λαμίας, η οποία οσονούπω καταφθάνει στο Καρπενήσι με ένα ακόμη ερπυστριοφόρο, το οποίο μεταφέρεται με νταλίκα.

Να σημειώσουμε πως οι 8 τουρίστες διέμειναν χθες το βράδυ στο Καταφύγιο, ενώ νωρίς το πρωί σήμερα, ειδοποιήθηκαν να αναχωρήσουν, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. 

Ωστόσο καθυστέρησαν, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν, αφού οι συνθήκες που επικρατούν στο σημείο είναι άκρως επικίνδυνες. 



xionothiela-2

xionothiela-3







http://www.evrytanika.gr/










































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις