" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

H Νέα Υόρκη παλεύει με το χάος ...


Τεσσερις ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Σάντι από τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει αρχίσει το επίπονο έργο της αποκατάστασης των ζημιών...
Ακόμη και σήμερα πολλές περιοχές της Νέας Υόρκης είναι αποκομμένες από το δίκτυο ηλεκτροδότησης και όλοι κάνουν λόγο για το ισχυρότερο πλήγμα που έχει δεχθεί η αμερικανική μητρόπολη από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Η Νέα Υόρκη θα αργήσει να επιστρέψει στη ομαλότητα. 
Και με αυτή την πραγματικότητα καλούνται να συμφιλιωθούν οι κάτοικοι κυρίως των υποβαθμισμένων και «μεσαίων» περιοχών της πόλης.
 «Στην περιοχή μας, στο Lower East Side δεν έχουμε φως. Δεν έχουμε ρεύμα. Τίποτε δεν έχουμε πια», διηγείται μια κάτοικος.
 
Και την μοίρα αυτή τη μοιράζεται με πολλούς. Το δημόσιο δίκτυο μεταφορών έχει καταρρεύσει. Δεν λειτουργεί ούτε το μετρό, ούτε ο προαστιακός. Μόνο κάποια λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια και για αυτά απαιτείται υπομονή. 
 
Μερικές φορές θα πρέπει να περιμένει κανείς πάνω από τρεις ώρες, ενώ το δρομολόγιο εκτελείται με απίστευτα χαμηλή ταχύτητα, όπως διηγείται μια φοιτήτρια: «Χρειαστήκαμε 45 λεπτά για να προχωρήσουμε επτά τετράγωνα, ούτε 500 μέτρα. Με τα πόδια θα φτάναμε πιο γρήγορα».

Τουλάχιστον τρεις επιβάτες σε κάθε αυτοκίνητο


Πράγματι, πολλοί προτιμούν να διανύουν με τα πόδια ακόμη και μεγάλες αποστάσεις. Οι περισσότεροι, ωστόσο, προτιμούν το αυτοκίνητο τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μποτιλιαρίσματα σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης. 
 
Η κατάσταση αυτή ανάγκασε τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ να λάβει μέτρα έτσι ώστε να περιοριστεί η κίνηση στις 7 κομβικές γέφυρες της Νέας Υόρκης. «Από σήμερα το πρωί στις 6 μέχρι τα μεσάνυχτα θα πρέπει κάθε αυτοκίνητο να έχει τουλάχιστον τρεις επιβάτες για να έχει το δικαίωμα να περάσει από τις γέφυρες που οδηγούν στο Μανχάταν», επισήμανε ο δήμαρχος.

Από σήμερα θα αρχίσει να λειτουργεί και ένα μέρος του μετρό σε κάποιες περιοχές. Και αυτό αναμένεται να ανακουφίσει εκατομμύρια κατοίκους. 
Την ίδια ώρα το Νιου Τσέρσεϊ παλεύει με τα δικά του προβλήματα. 
Η κακοκαιρία προκάλεσε την καταστροφή μιας δεξαμενής στο διυλιστήριο της περιοχής με αποτέλεσμα να χυθούν ένα εκατομμύριο λίτρα πετρελαίου στη θάλασσα.

 
 
 
 
 
 
 
 
Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις