" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΕ, ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΛΥΠΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ!

merkel-klaiei-kali

Κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να δείξει μια φορά ανθρώπινη η Γερμανίδα Καγκελάριος στην ετήσια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου προς τους γερμανούς συντάκτες.

"Προσπαθώ να βοηθήσω την Ευρώπη και όχι να εξοργίζω τους ανθρώπους", είπε η Άνγκελα Μέρκελ και αναφερόμενη στην Ελλάδα είπε:

"Είναι σημαντικό οι πλούσιοι Έλληνες να πληρώσουν το μερίδιο που πρέπει για να στηρίξουν την πατρίδα τους", είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε :

"Η καρδιά μου ματώνει για τους Έλληνες που περνάνε δύσκολα λόγω της κρίσης. Δεν βοηθά καθόλου την Ελλάδα να καθυστερεί και η κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στην συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων φόρων."

Και συνέχισε: "Ξεκαθάρισα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι θέλω να συνεχίσει η Ελλάδα να είναι στην Ευρωζώνη".

Η κ. Μέρκελ είπε ότι οι αγορές ανησυχούν εαν η Ευρώπη θα μπορέσει να ξεπληρώσει τα χρέη της.

Έκανε λόγο για στενότερο πολιτικό συντονισμό της ΕΕ έως τα τέλη του έτους και για μηχανισμούς βοήθειας για τις χώρες του ευρώ που δεν είναι ανταγωνιστικές.

«Έχουμε ακόμα βήματα να κάνουμε. Μια και αυτή η κρίση πρέπει να λυθεί ως επί το πλείστον πολιτικά, χρειάζεται να κάνουμε ό,τι δεν κάναμε επαρκώς όταν δημιουργήθηκε το ευρώ, κυρίως να έχουμε περισσότερο συντονισμό και λογοδοσία».

Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι απαιτούνται περισσότεροι δεσμευτικοί μηχανισμοί για να βοηθούνται οι χώρες της Ευρωζώνης που δεν είναι αρκετά ανταγωνιστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις