" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΚ στις πιάτσες του θανάτου:" Κόλλησέ με AIDS να πάρω τα 700 ευρώ"

Εδώ πραγματικά ταιριάζει το Κοινωνία Ώρα Μηδέν. Συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας , κυρίως χρήστες ναρκωτικών, επιχειρούν να νοσήσουν από την ανίατη ασθένεια του AIDS, προκειμένου να λαμβάνουν το επίδομα των 700 ευρώ.

Η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί ότι η θανατηφόρος ασθένεια του aids είναι πολύ πιθανό να μπει και στα σπίτια της ελληνικής κοινωνίας, καθώς τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς, συγκριτικά και με τα τελευταία χρόνια.


Σύμφωνα με τα όσα είπε στον “Ελεύθερο Τύπο”, ο διευθυντής της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του “Ερυθρού Σταυρού”, κ. Μάριου Λαζανάς: “κάποιοι κολλούν την νόσο επίτηδες για να πάρουν επίδομα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να ενημερώνουμε για το θέμα και να φροντίζουμε τους ασθενείς”.Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσα στο 2011 γεννήθηκαν τρία παιδιά που έχουν προσβληθεί από τον ιό, λόγω της τοξικομανούς μητέρας τους, με κάθετη μετάδοση, δηλαδή απευθείας από το αίμα της μητέρας. Για το λόγο αυτό ιδρύθηκε ειδική γυναικολογική-μαιευτική κλινική στο Μαιευτήριο “Έλενα Βενιζέλου”.


Η περιοχή της Ομόνοιας, χαρακτηρίζεται ως το κέντρο που φωλιάζει η νόσος, καθώς εκεί συγκεντρώνονται τόσο χρήστες ναρκωτικών, όσο και γυναίκες, κυρίως αλλοδαπές, που εργάζονται στην παράνομη πορνεία.


Τα στοιχεία αυτά είναι ικανά να εκτοξεύσουν τα ποσοστά των ανθρώπων που νοσούν ή είναι φορείς του aids, καθώς από τη μια οι χρήστες ναρκωτικών που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αναζητήσουν αλλού βοήθεια, επιχειρούν να νοσήσουν προκειμένου να λαμβάνουν το επίδομα των 700 ευρώ. Από την άλλη η παράνομη πορνεία είναι ένας από τους κύριους λόγους που μπορεί η ασθένεια να περάσει και την πόρτα των σπιτιών της ελληνικής κοινωνίας.


blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις