" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Η βία επιστρέφει στην Αίγυπτο

Αίγυπτος, βία, επεισόδια, σκοπευτές, πορεία, διαμαρτυρία, Κάιρο

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 676 τραυματίστηκαν εξαιτίας των βίαιων συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στη διάρκεια διαδήλωσης στο Κάιρο εχτές, στην πλατεία Ταχρίρ, επίκεντρο της εξέγερσης που ανέτρεψε τον πρώην πρόεδρο Μουμπάρακ την 11η Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου και ιατρικές πηγές, ο άνδρας που σκοτώθηκε, ηλικία 23 ετών, δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος, ενώ πολλοί άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με πληγές στα μάτια από βλήματα με περίβλημα από καουτσούκ.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και 40 αστυνομικοί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Το απόγευμα φαινόταν να έχει αποκατασταθεί η ηρεμία στην πλατεία Ταχρίρ, όπου παραμένουν συγκεντρωμένοι χιλιάδες διαδηλωτές, αλλά επαναλήφθηκαν οι ρίψεις δακρυγόνων και ορισμένοι διαδηλωτές αντέδρασαν πετώντας πέτρες, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Την ίδια ώρα, δύο διαδηλωτές
σκοτώθηκαν στην Αλεξάνδρεια, στη βόρεια Αίγυπτο, όταν ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν εναντίον τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Al Ahram, αστυνομικοί έκαναν επίσης χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν μπροστά στην Διεύθυνση Ασφαλείας της πόλης της Αλεξάνδρειας.


http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις