" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Οι Γερμανοί ζητούν μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας για να μας «κουρέψουν»




Προκλητικός εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Μέρκελ(CDU) Μίκαελ Φούκς , σε συνέντευξή του , στην εφημερίδα Real news.

Όπως αναφέρει ο κ. Φούκς η Γερμανία δεν μπορεί να συμφωνήσει σε ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους χωρίς κανόνες και όρους.
«Η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει κάτι, όπως μέρος της εθνικής της κυριαρχίας , τουλάχιστον προσωρινά» δηλώνει ο Φούκς.
Ο γερμανός κοινοβουλευτικός αξιωματούχος, υποστηρίζει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και σημειώνει πως "κάποιος θα πρέπει να σας ελέγχει πως δεν πρόκειται να δημιουργηθούν ξανά αυτά τα προβλήματα στο μέλλον". Τονίζει πάντως πως δεν πρόκειται για απόφαση που θα λάβει η Γερμανία αλλά η τρόικα
Ο Μίκαελ Φούκς, αναφέρει επίσης ότι δεν προβλέπεται αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ αλλά σημειώνει πως δεν είναι προσωπικά πεπεισμένος αν η παραμονή στο ευρώ θα είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση για την Ελλάδα ώστε να γίνει ανταγωνιστική και να αποκτήσει και πάλι ευημερία.
Οι δηλώσεις αυτές ακολουθούν τις χθεσινές δηλώσεις Μέρκελ , ότι «οι χώρες που δεν έχουν τηρήσει επανειλημμένως τους κανόνες σταθερότητας της Ευρωζώνης, θα πρέπει να μάθουν να ζουν με την πιθανότητα παρέμβασης στους προϋπολογισμούς τους».
Σε αυτή την κατεύθυνση άλλωστε η Γερμανία προωθεί την θεσμοθέτηση "επιτρόπου για το ευρώ" βάζοντας μπροστά, όπως συνηθίζει άλλωστε την Ολλανδία.
Ο επίτροπος θα ασχολείται αποκλειστικά με το ενιαίο νόμισμα και θα φροντίζει να τηρείται το Σύμφωνο Σταθερότητας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις