" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Σαλέ για Βουλευτές ετοιμάζει ο Φίλιππος Πετσάλνικος !


Οι «εκλεκτοί του λαού» φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουν ούτε από οικονομική κρίση, ούτε από περικοπές και ανέχεια. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος , σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυριανή» ετοιμάζει υπερπολυτελές σαλέ στην εκλογική του περιφέρεια, την Καστοριά!

Η ιδέα της δημιουργίας του σαλέ ξεκίνησε από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, στο πλαίσιο του πάρκου «εθνικής συμφιλίωσης» στην περιοχή του Γράμμου. Ουσιαστικά όμως προχώρησε επί κυβέρνησης Σημίτη, που ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής είχε κομβικό ρόλο στο επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού.

Από τότε όμως ξεκίνησαν και οι συζητήσεις για το κατά πόσο είναι σωστό να δημιουργηθεί ένα μεγαθήριο , σε μια περιοχή σπάνιας φυσικής ομορφιάς, η οποία ανήκει και στο δίκτυο natura, ενώ υπήρχαν και καταγγελίες πως ο χώρος οικοδόμησης του ήταν δασική έκταση που νομιμοποιήθηκε παράνομα.

Τέλος στην όποια συζήτηση , έβαλε η κυβέρνηση Καραμανλή που ανέστειλε και τους τελευταίους πόρους που δίνονταν για το οικοδόμημα – μεγαθήριο, χαρακτηρίζοντας το μάλιστα ο τότε πρωθυπουργός ως «πολιτικό σκάνδαλο»
 Η ολοκλήρωση όμως του έργου δεν φαίνεται να είχε βγει από το μυαλό των εμπνευστών του. Με την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και την ανάληψη του Πετσάλνικου ως προέδρου της Βουλής , το έργο περνά στην δικαιοδοσία του ιδρύματος της Βουλής και ο Πρόεδρος της φαίνεται έτοιμος να το ολοκληρώσει έστω και με καθυστέρηση 25 χρόνων!

 Η εφημερίδα «Αυριανή» αναφέρει πως το συνολικό ποσό θα κυμανθεί στα 16 εκατομμύρια ευρώ, με το γραφείο Τύπου της Βουλής να κάνει λόγο για «ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς» και ότι οι συνολικές δαπάνες για την ολοκλήρωση, οργάνωση και λειτουργία του «Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης» , όπως το αναφέρει , θα κυμανθούν περί το 1,5 εκατομμύριο ευρώ...
 

http://www.parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις