" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Με άγριες διαθέσεις έρχεται η τρόικα

Θα απαιτήσουν νέα μέτρα

Τελεσίγραφο για πρόσθετες περικοπές στις ΔΕΚΟ και εξίσωση των μισθών του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, στέλνει η Τρόικα που έρχεται στην Αθήνα με «άγριες διαθέσεις» την επόμενη εβδομάδα.

Με κίτρινες κάρτες στις αποσκευές τους, το κλιμάκιο των ελεγκτών της τρόικας διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να «μασήσει τα λόγια του» στις διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές Αρχές.

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους», Στις σκληρές απαιτήσεις της Κομισιόν, της ΕΚΤ, και του ΔΝΤ θα περιλαμβάνεται η ανάγκη πρόσθετων περικοπών στις ΔΕΚΟ, με αιχμή τη μείωση του μισθολογικού και του επιχειρησιακού κόστους, τον επαναπροσδιορισμό των επενδύσεων, ώστε να μειωθούν τα ελλείμματα και να αυξηθεί η απορροφητικότητα από τα διαρθρωτικά ταμεία και το ταμείο Συνοχής.

Στη διαπραγμάτευση «αγκάθι» αποτελεί το εύρος και το περιεχόμενο των αναπόφευκτων μέτρων που θα απαιτηθούν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του ελλείμματος του 2011 (17 δισεκατομμύρια ευρώ) με δεδομένη την αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος του 2010.

Στις Βρυξέλες εκφράζεται δυσαρέσκεια επειδή σημαντικές μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν πριν το καλοκαίρι του 2010, δεν είχαν την ανάλογη συνέχεια, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται πλέον επιβραδύνσεις και καθυστερήσεις σε σχέση με τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί.

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις