" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Απεργεί το internet στις 18 Ιανουαρίου


«Ρολά» κατεβάζει αύριο το Ίντερνετ που θα κάνει την πρώτη του απεργία ever, με αποτέλεσμα γνωστές ιστοσελίδες να μείνουν κλειστές! Ο λόγος; Ένα νομοσχέδιο που θα ψηφίσει το αμερικανικό Κογκρέσο! Γνωστές ιστοσελίδες, όπως η Wikipedia, έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα...
συμμετάσχουν στην απεργία και θα κατεβάσουν τους διακόπτες, ενώ πολλοί ιστότοποι έχουν εκφράσει την αντίδρασή τους για την ρύθμιση, που θα επιτρέψει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να θεωρεί το streaming χωρίς την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη του πνευματικού έργου, ως έγκλημα.

Εκτός από την Wikipedia, θα σιγήσουν κι άλλες ιστοσελίδες όπως το Reddit (για 12 ώρες) και το Cheezburger Network όπου φιλοξενούνται αρκετά sites όπως το Failblog.

Ο νόμος SOPA (Stop Online Piracy Act – «Σταματήστε την πειρατεία στο Ίντερνετ») πρόκειται να συζητηθεί το προσεχές διάστημα και στη Βουλή των Κοινοτήτων με σκοπό την ψήφιση του. Υπέρ του, πάντως, έχουν ταχθεί παραγωγοί περιεχομένου, όπως μουσικά και κινηματογραφικά στούντιο, τονίζοντας ότι η πειρατεία βλάπτει τα έσοδα τους.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις