" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ξανά όλοι στο Σύνταγμα ''Κυριακή, 22 Ιανουαρίου στις 16:00 μ.μ.'' ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΧΗ << ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ >> ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΓΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΟ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΥΧΕΙ …..!!!!!‏ 
ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΥΓΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ …!!!  
…ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΟΙ “ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ” ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!

ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!
Τον πλήρη πολιτικό σχεδιασμό του, -ο οποίος ταυτίζεται πλήρως με τις......
επιδιώξεις της τρόικας και τα συμφέροντα του ξένου και εγχώριου μεγάλου κεφαλαίου,- ξεδίπλωσε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός …..
της “δικτατορίας” του ευρώ Λ. Παπαδήμος.
 
Κατά τη “συζήτηση” που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες, ο Λ. Παπαδήμος εμφανίστηκε τροϊκανότερος των τροϊκανών, σε όλα τα μεγάλα και καυτά ζητήματα της πολιτικής ατζέντας!


Ιδιωτικός τομέας: 
Εργατικό κόστος… Βουλγαρίας!
Σε ότι αφορά το μέγα ζήτημα των ημερών και συγκεκριμένα το σχεδιαζόμενο μισθολογικό “κούρσο” στονιδιωτικό τομέα, ο Λ. Παπαδήμος ήταν σαφής: το ζήτημα του “κουρέματος” του κατώτατου μισθού, του13ου – 14ου μισθού καθώς και η κατάργηση των αυτόματων ωριμάνσεων (τριετίες), έχουν τεθεί στο τραπέζι του “διαλόγου” των κοινωνικών εταίρων!Το θέμα της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών (μη-μισθολογικό κόστος) δεν φαίνεται να απασχολεί την κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου, καθώς η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) έχει αποδεχθεί τημείωσή τους!

Είτε λοιπόν, οι κοινωνικοί εταίροι θα συμφωνήσουν πάνω στις κατευθύνσεις της τρόικας και των πλέον ακραίων κύκλων της κυβέρνησης Παπαδήμου, (κατώτατος μισθός, 13ος-14ος μισθός, τριετίες) είτε η κυβέρνηση Παπαδήμου θα προβεί σε νομοθετικό “πραξικόπημα”, το οποίο θα παραβιάζει στην πράξη τις συνταγματικά κατοχυρωμένες συλλογικές διαπραγματεύσεις.


Αυτό το νομοθετικό “πραξικόπημα” μπορεί να λάβει μέχρι και την αποκρουστική μορφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η οποία θα επιβάλει τις όποιες μειώσεις μισθών και καταργήσειςεργασιακών δικαιωμάτων! Κατά πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα προβλέπει πάγωμα των ωριμάνσεων (δήθεν έως το τέλος του 2014), ενώ ο13ος και 14ος μισθός να περικοπούν τουλάχιστον κατά 50% και να καταβάλλονται επί του βασικού μισθού.


Αντίστοιχη είναι η πολιτική “προδιάθεση” της κυβέρνησης Παπαδήμου και σε ότι αφορά τους μισθούςτων ΔΕΚΟ!


Χαρακτηριστικό είναι πως οι στοχεύσεις του Λ. Παπαδήμου πάνε πολύ πέρα, ακόμα και από την κοινή συνισταμένη των εργοδοτικών φορέων (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ), οι οποίοι προς το παρόν φυσικά, ζητούν πάγωμα και όχι μειώσεις των βασικών, συμπεριλαμβενομένου του κατώτατου.


Αυτή η εκ πρώτης όψεως, περίεργη διαφοροποίηση μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός πως πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (που ανήκουν σε ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ), κατανοούν πως οι περαιτέρω μισθολογικές μειώσεις, ειδικά στα κατώτατα κλιμάκια, αποτελούν δίκοπο “μαχαίρι”: από τη μιαμειώνουν άμεσα το κόστος από την άλλη καταρρακώνουν την αγοραστική δύναμη των λαϊκών στρωμάτων, οδηγώντας σε περισσότερα “λουκέτα”!


Περικοπές συντάξεων
:
Στη χθεσινή συνάντηση ο Λ. Παπαδήμος επανέλαβε το γνωστό τροπάρι που αφορά τις επικουρικές συντάξεις. Οι περικοπές θα γίνουν άμεσα με πρόσχημα την επιβίωση των επικουρικών ταμείων…


Απολύσεις σε Δημόσιο
:
Σε ότι αφορά το δημόσιο, ο Λ. Παπαδήμος έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα πως θα υπάρξουν απολύσεις όπως και αν αυτές βαφτιστούν (εφεδρεία, κατάργηση οργανικών θέσεων, κατσαρόλες κλπ). Συγκεκριμένα, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει πολιτική περιστολής δαπανών και άρα μείωσης θέσεων εργασίας.

Ουσιαστικά ο Λ. Παπαδήμος πέταξε σαφή καρφιά στον αρμόδιο υπουργό Δ. Ρέππα ο οποίος επιμένει να λέει σε κάθε του δημόσια εμφάνιση πως θα μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά 150.000 μέχρι το2015, χωρίς όμως να υπάρξουν απολύσεις (οι συνταξιοδοτήσεις υπολογίζονται στις 13.000 ετησίως)…

iskra.gr

  - Εκλογές;;;;; -
“Ίσως, κάποια στιγμή, εάν και εφόσον….”
Είναι παραπάνω από σαφές πως τα παραπάνω μέτρα φωτιά, θα οδηγήσουν στην εκλογική καταβαράθρωση των τριών εταίρων του “μαύρου μετώπου” ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, από τον εξοργισμένο ελληνικό λαό.

Ετσι λοιπόν, ο Λ. Παπαδήμο στη χθεσινή συνάντηση είπε πως οι εκλογές προσδιορίζονται από την εξέλιξη του PSI+, των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση αλλά και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημονιακό πρόγραμμα (παλαιό και νέο)!


“Δεν μπορεί κανείς να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο των εκλογών”, ήταν η ακριβής αποστροφή του Λ. Παπαδήμου προς τους δημοσιογράφους….


Στο πλαίσιο εναρμόνισης των απόψεων γύρω από το χρόνο των εκλογών αλλά και το μάζεμα της”παιδικής χαράς” που λέγεται Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται στο να ζητήσει τη σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του νέου γύρου κατ’ ιδίαν συναντήσεων (χθες συνάντησε το Γ. Καρατζαφέρη και το Σάββατο το Γ. Παπανδρέου) που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς των τριών κομμάτων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις