" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Δε θα πληρώνουν ΕΡΤ εκκλησίες και τάφοι!

 
Εκκλησίες και χώροι λατρείας κάθε θρησκείας, τάφοι και μετρητές με μηνιαία κατανάλωση χαμηλότερη από 20 κιλοβατώρες απαλλάσσονται από το τέλος ΕΡΤ στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που τέθηκε σήμερα - Δευτέρα σε δημόσια διαβούλευση.

Με άλλη διάταξη του ίδιου νομοσχεδίου καθίσταται υποχρεωτική η εγκατάσταση δικτύου αερίων καυσίμων (φυσικού αερίου) σε περιοχές όπου σχεδιάζεται η ανάπτυξη νέων δικτύων διανομής. Οι περιοχές αυτές θα προσδιορισθούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση και η υποχρέωση αυτή ισχύει για οικοδομές που προορίζονται για χρήση κατοικίας, προσωρινής διαμονής, συνάθροισης κοινού, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, γραφείων, εμπορική και επαγγελματική χρήση οποιασδήποτε μορφής, για στέγαση Υπηρεσιών του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, καθώς και για βιομηχανική ή βιοτεχνική χρήση.

Το νομοσχέδιο ρυθμίζει θέματα Ανανεώσιμων Πηγών με στόχο την αποσυμφόρηση της αγοράς και την επιτάχυνση υλοποίησης των επενδύσεων που μπορούν να προχωρήσουν άμεσα.

Προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι τα αιτήματα για χορήγηση Οριστικής Προσφοράς Σύνδεσης των μονάδων ΑΠΕ με το δίκτυο θα πρέπει να συνοδεύονται από τραπεζική εγγυητική επιστολή για τη χρηματοδότηση του έργου (με εξαίρεση τα φωτοβολταϊκά στις στέγες). Επίσης: -Επιβάλλεται τέλος διατήρησης άδειας παραγωγής ύψους 1500 ευρώ ανά μεγαβάτ στους κατόχους αδειών παραγωγής, τρία χρόνια μετά τη χορήγησή της και μέχρι την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του σταθμού.

Οι άδειες εγκατάστασης θα παρατείνονται υπό προϋποθέσεις και αν μετά τη λήξη των παρατάσεων δεν έχει τεθεί σε λειτουργία η μονάδα, τότε θα ανακαλείται η άδεια παραγωγής.

Επίσης θεσπίζεται δυνατότητα εγκατάστασης μικρών ανεμογεννητριών σε κτίρια και οικόπεδα, ισχύος έως 50 κιλοβάτ, με όρους και προϋποθέσεις που θα καθοριστούν με απόφαση του ΥΠΕΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις