" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ντοκουμέντο: Το κελί του Άκη Τσοχατζόπουλου!










Φυλακές Κορυδαλλού. Κελί 2, 6η Πτέρυγα, Άκης Τσοχατζόπουλος.
Οι αποκαλύψεις του Pheme.gr για την δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, προκάλεσαν σειρά δημοσιευμάτων στον Τύπο της Κυριακής.

Το Έθνος δημοσίευσε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, κυρία Βίκυ Σταμάτη σκέπτεται να υποβάλλει διαζύγιο.

Το Πρώτο Θέμα φιλοξένησε δηλώσεις των συνηγόρων του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, με τις οποίες επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το ρεπορτάζ του Pheme.gr, το οποίο αναφερόταν στη διαταραγμένη συμπεριφορά που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα, ως απόρροια του εγκλεισμού του ιδίου, της συζύγου του και της κόρης του. Με ποιον τρόπο θέλησαν να αμφισβητήσουν τη βασιμότητα του ρεπορτάζ; Με τη χαρακτηριστική φράση "απλώς ο άνθρωπος είναι στον κόσμο του"! Λες και εμείς είπαμε κάτι διαφορετικό.

Ψυχίατρος δεν είμαι για να ξέρω αν ο Άκης Τσοχατζόπουλος τρελάθηκε ή όχι. Ρεπορτάζ κάνω. Ναι, μπορεί να ισχύει αυτό που πολλοί  έσπευσαν να ισχυριστούν, ότι δηλαδή οι πληροφορίες περί δυσμενούς ψυχολογικής κατάστασης πιθανόν να αποτελεί τέχνασμα για να αποφύγει την πολυετή φυλάκιση.  Μπορεί, όμως, και να μην ισχύει. Η ιστορία θα δείξει.

Η φυλακή του Κορυδαλλού δεν είναι το Four Seasons του Παρισιού. Στο κελί εύκολα κάποιος τρελαίνεται. Και δεν αναφέρομαι στο VIP κελί όπου κρατείται ο διάσημος Τσοχατζόπουλος, αλλά στα υπόλοιπα κελιά που κρατούνται φτωχοδιάβολοι, τους οποίους για χρόνια αγνοεί το σύστημα που υπηρέτησε επάξια ο έγκλειστος πρώην υπουργός και οι φίλοι του!

Ο συγχρωτισμός του Τσοχατζόπουλου με αυτό που για την πολιτεία και την κοινωνία αποτελεί "σκουπιδότοπο ανθρώπων", θεωρώ πως αποτελεί και τη μεγάλη του τιμωρία.

Και είναι αυτή η τιμωρία που εξαναγκάζει τον Τσοχατζόπουλο να μάθει πως είναι να παρακαλάει κάποιος για να κάνει ένα υπεραστικό τηλεφώνημα στο πίσω γραφείο του Αρχιφυλακείου.

Να παρακαλάει υπαλλήλους που κάποια στιγμή τον θεωρούσαν πανίσχυρο, τον ψήφιζαν και πλέον τον οικτίρουν. Ναι, αυτή είναι η τιμωρία του. Να το έχεις παρακάνει με τις υπεραστικές κλήσεις και να σε διώχνουν κακήν κακώς. Κι εσύ να παρακαλάς.

Αλλά κι εμείς ως κοινωνία αυτό κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε. Να περνάμε έξω από τις φυλακές και να κλείνουμε τη μύτη μας στην ανθρώπινη δυσωδία. Για να μη μας κολλήσουν ασθένειες οι λεπροί!

Λες και δεν ξέρουμε οι αδαείς ότι όταν κάποιος δεν σωφρονίζεται αλλά τιμωρείται με το να διαβιεί σε άθλιες συνθήκες, μόλις αποφυλακιστεί θα είναι πολύ πιο επικίνδυνος για την κοινωνία.

Ως αυτόπτης μάρτυρας του Τσοχατζόπουλου στην φυλακή του Κορυδαλλού, νιώθω πως η εικόνα του με παραπέμπει στην κατάντια ενός βρωμερού συστήματος τόσο ισχυρού που κάνει απονενοημένες προσπάθειες να μας πείσει ότι ο μόνος φυσικός αυτουργός της ελληνικής τραγωδίας είναι ο μιζαδόρος Ακης και κανείς άλλος. Να μας πείσει ότι ηθικοί αυτουργοί -συνδαιτυμόνες στο μεγάλο φαγοπότι- δεν υπάρχουν. Το παζλ δεν έχει ολοκληρωθεί και μας το πλασάρουν τελειωμένο. Κι εμείς τα χάβανα ακολουθούμε!

Ναι, ο Τσοχατζόπουλος έπρεπε να βρεθεί στη φυλακή. Αυτό έκρινε η δικαιοσύνη κι αυτό αποφάσισαν οι ίδιες του οι πράξεις. Ενδεχομένως όμως θα έπρεπε να είχαν ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και άλλοι, αλλά γι’ αυτούς η ελληνική δικαιοσύνη δεν πρόλαβε να βρει… αποδείξεις.

Όπως και να’ χει, όμως, το ότι ένας άνθρωπος παρανόμησε και βρέθηκε στην φυλακή –είτε λέγεται Τσοχατζόπουλος είτε όχι- δε μας νομιμοποιεί ούτε να κανιβαλίσουμε αλλά ούτε και να γίνουμε απάνθρωποι απέναντι στο δράμα που υφίστανται κάποιες οικογένειες, αλλά και η δική του. Διότι σ’ αυτήν την περίπτωση είναι σα να συνεχίζουμε να τροφοδοτούμε την βρωμιά του πανίσχυρου συστήματος που κατατρώει ό,τι ηθικό μας έχει απομείνει: την ψυχή μας!

Δείτε τις φωτογραφίες από το κελί του Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά την επόμενη φορά που θα σας τύχει ανάλογο υλικό, κάποιου άλλους κελιού μιας ανώνυμης μουχλιασμένης ύπαρξης που παρανόμησε, μην πείτε με την ίδια ευκολία: "Καλά να πάθει ο πούστης", "να πεθάνει" και όλα τα σχετικά, διότι ό,τι σπέρνεις στις φυλακές, θερίζεις στην κοινωνία. Εντάξει μάγκες;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις