" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Χρυσή Αυγή σε αλλοδαπούς καταστηματάρχες: "Έχετε 1 εβδομάδα για να φύγετε"


Πρωτοφανές περιστατικό στη Νίκαια. Νεαροί απείλησαν αλλοδαπούς μαγαζάτορες, απαιτώντας να κατεβάσουν ρολά. Έδωσαν διορία μία εβδομάδα. Διαβάστε γιατίΤο περασμένο Σάββατο μία μηχανοκίνητη φάλαγγα με 40 νεαρούς έκανε βόλτες στους δρόμους της Νίκαιας και σταμάτησε μπροστά από τέσσερα καταστήματα ιδιοκτησίας αλλοδαπών.
Οι αναβάτες των μηχανών κατέβηκαν και απείλησαν τους καταστηματάρχες πως αν δεν φύγουν μέσα σε 48 ώρες, τότε θα βρουν κατεστραμμένα τα μαγαζιά τους.
Το περιστατικό έγινε λίγο μετά το μεσημέρι, ενώ το συμβάν επιβεβαιώνουν και Έλληνες ιδιοκτήτες γειτονικών καταστημάτων.
Σύμφωνα με "Τα Νέα" αν και η διορία πέρασε, ευτυχώς οι απειλές δεν έγιναν πράξεις, βέβαια ένας από τους αλλοδαπούς έκλεισε το κατάστημα του φοβούμενος πιθανή επίθεση.
Άλλοι υποστηρίζουν πως η δουλειά τους έχει μειωθεί σημαντικά, αφού οι ομοεθνείς τους φοβούνται τόσο να επισκεφθούν τα μαγαζιά όσο και να βγουν στους δρόμους, αφού οι επιθέσεις εναντίον τους είναι πλέον πολύ συχνό φαινόμενο.
Ο Ίμπραήμ Μουχάμαντ βρισκόνταν πίσω από τον πάγκο του παντοπωλείου του όταν άκουσε φωνές. "Είχαν μαζευτεί στην πλατεία και έδιωχναν μετανάστες", είπε. "Φύγετε και μην ξαναπατήσετε το πόδι σας εδώ", φώναζαν. "Ευτυχώς, δεν έπεσε κανείς στα χέρια τους. Οι απειλές ήταν μόνο στα λόγια. Πλησίασαν έως τις βιτρίνες μας, αλλά δεν μπήκαν μέσα. Είπαν να κλείσουμε. Να μην δουλεύουμε όποτε έρχονται εδώ. Σε επτά ημέρες, να μην ανοίξει κανείς", θυμάται 36χρονος Πακιστανός.
Η Χρυσή Αυγή πάντως γράφει στην ιστοσελίδα της ότι στις 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε "μηχανοκίνητη ενημερωτική δράση σε Νίκαια, Κορυδαλλό και Ρέντη", ενώ "ιδιαίτερη στάση έγινε στην Πλατεία του Αγίου Ιωάννη Ρέντη όπου οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες, δίνοντας το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Χρυσή Αυγή στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων".
Αντιδράσεις από ΔΗΜΑΡ
"Οι μηχανοκίνητες φάλαγγες και τα πογκρόμ κατά μεταναστών από φασιστοειδή στη Νίκαια του Πειραιά αποτελούν ντροπή για τη δημοκρατία.
Το κράτος και ο νόμος δεν μπορούν να μένουν απαθείς στις ρατσιστικές επιθέσεις κατά ανυπεράσπιστων μεταναστών", αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις