" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Οι οκτώ φόροι που θα πληρώσετε το καλοκαίρι


Αντιμέτωποι με μια άνευ προηγουμένου φοροκαταιγίδα θα έρθουν εν μέσω καύσωνα οι φορολογούμενοι. Πολύ σύντομα, οι εφορίες θα αρχίσουν να αποστέλουν σειρά εκκαθαριστικών και ειδοποιητηρίων, καθώς στόχος είναι η εκτέλεση του προϋπολογισμού να μην έχει μεγάλες αποκλίσεις.
Ειδικότερα, οι φόροι που θα πρέπει να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι είναι:
1. Φόρος εισοδήματος 2011.
Τα συγκεκριμένα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος θα αρχίσουν να ταχυδρομούνται αμέσως μετά την πρώτη εκκαθάριση. Ήδη το υπουργείο έχει δώσει αρκετές παρατάσεις. Φέτος, για πρώτη φορά θα κληθούν να βάλουν στην τσέπη και όσοι μέχρι πέρυσι ενέπιπταν στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, που υποχώρησε στα 5.000 ευρώ, ενώ μεγάλες επιπτώσεις έχει και το ψαλίδισμα των φοροαπαλλαγών στο 10% της δαπάνης από το φόρο.
2. Τέλος επιτηδεύματος.
Το συγκεκριμένο χαράτσι, ύψους 500 ευρώ, αφορά ελεύθερους επαγγελματίες, επιτηδευματίες και επιχειρήσεις. Στα φυσικά πρόσωπα το τέλος θα βεβαιωθεί μέσω του εκκαθαριστικού του φόρου εισοδήματος. Ωστόσο, όσοι φορολογούμενοι διαθέτουν μπλοκάκι και δεν είχαν κανένα εισόδημα από αυτό το 2011, μπορούν να δηλώσουν διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και να μην καταβάλλουν το συγκεκριμένο τέλος, ενώ θα πληρώσουν πρόστιμο εκπρόθεσμης διακοπής εργασιών ύψους 40 ευρώ.
3. Εισφορά Αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011.
Στο εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα συμπεριληφθεί και η βεβαίωση της έκτακτης εισφοράς από 1% μέχρι 4%, στη βάση τοου ύψους του δηλωθέντος εισοδήματος. Από αυτή εξαιρούνται οι φορολογούμενοι με εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
4. Ενιαίο Τέλος Ακινήτων για το 2009.
Αφορά τους φορολογούμενους που το 2008 είχαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους. Υπολογίζεται ότι θα σταλούν περίπου 300.000 εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ, που καθυστέρησαν λόγω και προβλημάτων που είχαν προκύψει από την ανάθεσή τους σε ιδιωτική εταιρεία. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποφασίσει να αναβάλει την αποστολή τους για το διάστημα μετά τις προηγούμενες εκλογές.
5. Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών.
Η πρώτη δόση του χαρατσιού για τα ακίνητα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ θα βεβαιωθεί εντός του Ιουλίου. Η εξόφλησή του θα γίνει σε τέσσερις δόσεις.
6. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2010.
7. Φόρος Ακίνητης Περιουσίας 2011.
Η αποστολή των εκκαθαριστικών για το ΦΑΠ θα αρχίσει ήδη τις επόμενες ημέρες.
8. Έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες ακινήτων που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν στην κατοχή τους ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.
Η βεβαίωση της εισφοράς θα γίνει με τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις