" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Σήμα κινδύνου: Λουκέτα σε Ελληνικά νοσοκομεία!!


Σήμα κινδύνου: Λουκέτα σε Ελληνικά νοσοκομεία!!
Μετά την υποβολή μήνυσης, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Ιωάννα Κατσή διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν από την αναστολή της προμήθειας αναλώσιμων υλικών τελούνται τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο εις βάρος ασθενών και της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου, όπως γράφει η εφημερίδα τα Νέα. 

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έβαλε λουκέτο το καρδιολογικό ιατρείο αλλά και η αγγειοχειρουργική κλινική αφού τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ακριβά και δεν υπάρχουν χρήματα για την αγορά τους. Στις Σέρρες οι συγγενείς επισκέπτονται τα φαρμακεία για να αγοράσουν ουροσυλλέκτες και ουροκαθετήρες. 

Σε πολλά νοσοκομεία οι ασθενείς επιβαρύνονται και με το κόστος της μαγνητικής τομογραφίας καθώς τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Οι γιατροί δεν κρύβουν πλέον την ανησυχία τους και οι διοικήσεις των νοσοκομείων κάνουν ό,τι μπορούν για να μη τεθούν τα νοσοκομεία τους εκτός λειτουργίας. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα γιατροί στο Σωτηρία προμηθεύτηκαν σωλήνες παροχέτευσης θώρακος για να μην ακυρωθούν τέσσερα χειρουργεία.

 Στη Χίο, οι συγγενείς των ασθενών αγοράζουν οι ίδιοι καθετήρες ή γύψο, ενώ ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στις Σέρρες ή στη Λάρισα, όπου οι νοσηλευόμενοι σιτίζονται καθημερινά με κοτόπουλο, αφού δεν υπάρχουν χρήματα για ψάρι ή μοσχάρι.

Στη Θεσσαλονίκη, δύο σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών διέθεσαν χρήματα για να προμηθεύσουν το Κέντρο Αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου με ασκούς αίματος. Επιπλέον, έχουν σταματήσει οι μεταγγίσεις, αφού δεν μπορούν να ελεγχθούν 700-800 φιάλες αίματος που έχουν συλλεχθεί επειδή δεν υπάρχουν αντιδραστήρια.

Στη Ρόδο, σύμφωνα με τον χειρουργό - εντατικολόγο και πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Βασίλη Κινού, οι λίστες αναμονής στη Χειρουργική Κλινική αγγίζουν τους 6 μήνες και στην Ορθοπεδική τον έναν χρόνο λόγω ελλείψεων υλικών και κυρίως προσωπικού. Παρόμοια παραδείγματα υπάρχουν στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Παρόμοια παραδείγματα υπάρχουν στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα και ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος εξέπεμψε σήμα κινδύνου για τη δημόσια υγεία. 

Την περασμένη εβδομάδα έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη, δεδομένου ότι εκατομμύρια ευρώ παραμένουν παγωμένα στους λογαριασμούς των νοσοκομείων, με τους παρέδρους να μην εγκρίνουν τις εντολές πληρωμής.

Στο μεταξύ την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με 1,5 δις ευρώ ζητούν πέντε φορείς του φαρμάκου από τον υπεύθυνο της Ομάδας Εργασίας για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις