" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η Μέρκελ έκανε “υφυπουργείο Ελλάδας” με “έδρα” τη Θεσσαλονίκη!


Έργα και όχι λόγια έχει ζητήσει επανειλημμένα η καγκελάριος Μέρκελ από την Ελλάδα και, πλέον, είπε να μη μείνει μόνο στις συμβουλές.Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, η Γερμανίδα καγκελάριος όρισε υφυπουργό… Ελλάδας με εντολή την αναζωογόνηση της ελληνογερμανικής....φιλίας! 

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, ο υφυπουργός Εργασίας Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ ορίστηκε ως εντεταλμένος για την προώθηση και παρακολούθηση προγραμμάτων που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της ΕΕ τα οποία δεν έχει εκταμιεύσει η Ελλάδα.

Ο Χριστιανοδημοκράτης είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης της Μέρκελ με εμπειρία στη διαχείριση των οικονομικών και η εντολή της Γερμανίδας καγκελαρίου είναι να αναζωογονήσει την ελληνογερμανική φιλία και συνεργασία στη βάση συγκεκριμένων στόχων. Το κέντρο βάρους από την ελληνική πλευρά θα είναι η Θεσσαλονίκη και συντονιστικό ρόλο θα παίζει το γερμανικό γενικό προξενείο στην πόλη.

Προς άμεση υλοποίηση προγράμματα 16 δισ. ευρώ

Ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να ρίξει ο υφυπουργός… Ελλάδας στην παροχή τεχνογνωσίας για την απορρόφηση των κονδυλίων. Σύμφωνα με τον Φούχτελ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 100 προγράμματα στην Ελλάδα προς άμεση υλοποίηση, με κονδύλια 16 δισ. ευρώ να «περιμένουν» τις συγκεκριμένες μελέτες ώστε να εκταμιευτούν.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε προγράμματα υποδομών, επεξεργασίας λυμάτων, τουριστικές εγκαταστάσεις, ενώ νέα πνοή σχεδιάζεται να δοθεί στο θεσμό της αδελφοποίησης πόλεων που δε μείνει στην ανταλλαγή πολιτιστικών αγαθών αλλά θα πλαισιωθεί με συνεργασία σε πρακτικό επίπεδο για την υλοποίηση των προγραμμάτων υποδομών.

trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις