" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Θρίλερ με την Τρόικα-Ο Τόμσεν απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα


Θρίλερ με την Τρόικα-Ο Τόμσεν απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα
Σχεδόν όλα τα μέτρα που δεν έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα και παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στην Τρόικα, φαίνεται ότι επιστέφονται πίσω ως μη αποδεκτά, μετατρέποντας σε θρίλερ την κρίσιμη
συνάντηση των επικεφαλής των δανειστών με την Ελληνική πλευρά.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο «σκληρός » του ΔΝΤ Πόλ Τόμσεν φέρεται να ξεκόβει κάθε κουβέντα περί εφεδρείας και να απαιτεί απολύσεις τουλάχιστον 15.000 δημοσίων υπαλλήλων και άμεσο λουκέτο σε ΑΕΙ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων που παρουσίασε το σχέδιο, το οποίο πήρε την κατ' αρχήν έγκριση των κυβερνητικών εταίρων μόλις τη Πέμπτη, αντιμετώπισε μια μάλλον χλιαρή αντίδραση, καθώς ειδικά όσον αφορά στα διαρθρωτικά μέτρα που συμπλήρωσαν το σχέδιο περικοπών, φαίνεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες αν όχι ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα τους.
 

Εκτός από αυτό- που μάλλον θα καλυφθεί από τη πολυσυζητημένη Ρήτρα Απόκλισης- έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων π.χ. κλειστά επαγγέλματα, κάτι που σημαίνει ότι και αυτά είναι πολύ πιθανόν να τεθούν ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, με τα φώτα να στρέφονται μοιραία στις διαβουλεύσεις που συνεχίζονται για τις ανατροπές που απαιτεί η Τρόικα στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων.
 

Καλά πληροφορημένες πηγές η τρόικα απορρίπτει σχεδόν όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως σε Υγεία και Διοικητική Μεταρρύθμιση, και ζητά να αντικατασταθούν με νέες περικοπές που θα έχουν άμεση και σίγουρη εισπρακτική απόδοση.iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις