" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Πέτερ Μπόφινγκερ : «To “κούρεμα” του χρέους και τα ευρωομόλογα μόνη λύση για την Ελλάδα»



Ο «σοφότερος των σοφών» συμβούλων , όπως αποκαλείται στην Γερμανία, ο Πέτερ Μπόφινγκερ παραχώρησε συνέντευξη στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» στην οποία αναφέρεται στην Ελληνική κρίση.
Όπως επισημαίνει ο Μπόφινγκερ η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ήταν αναγκαία για να αποφύγει η Ελλάδα την στάση πληρωμών αλλά από μόνη της δεν δίνει λύση στην κρίση χρέους της Ελλάδας, η οποία για να σωθεί πρέπει να μπει ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης.
Ο Γερμανός οικονομολόγος επιρρίπτει της ευθύνες για τα χάλια της ελληνικής οικονομίας στους Έλληνες, προσθέτοντας όμως ότι η τρόικα έχει επίσης ευθύνες για την συνέχιση της κρίσης.
Αφού απορρίπτει το γαλλικό μοντέλο ως αντιπαραγωγικό λόγω των υψηλών τόκων του, προτείνει ως λύση:
Πρώτον, «κούρεμα» του χρέους κατά 50%. Δεύτερον, την έκδοση ευρωομολόγων για την οποία θέτει ως προϋπόθεση να συνοδεύεται από έναν αυστηρό έλεγχο του ελληνικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν και την Ευρωβουλή για να μην δημιουργηθούν νέα ανεξέλεγκτα χρέη.
Τρίτον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών των χωρών-μελών της ευρωζώνης.
Και τέταρτον την εκπόνηση μιας στρατηγικής της ανάπτυξης, που θα πρέπει να μπει άμεσα σε εφαρμογή, ήτοι σε λίγους μήνες και όχι ύστερα από τα συνήθη ελληνικά «τέρμινα».

http://www.newscode.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις