" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Έκτακτη σύσκεψη για Ελλάδα και Ιταλία συγκάλεσε ο Βαν Ρομπάι



Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι απέστειλε πρόσκληση για την οργάνωση έκτακτης συνάντησης την Δευτέρα το πρωί , αντικείμενο της οποία θα είναι η συζήτηση της κρίσης στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το Reuters.
Στην συνάντηση θα λάβουν μέρος ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλόντ Τρισέ, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ , ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και ο Οικονομικός και Νομισματικός επίτροπος της ΕΕ Όλι Ρεν.
Οι πηγές αναφέρουν ότι αυτή η έκτακτη σύσκεψη πριν το αυριανό Eurogroup υποδηλώνει την μεγάλη ανησυχία για το δεύτερο πακέτο βοήθεια προς την Ελλάδα και για τις πιέσεις των αγορών στην Ιταλία.
Στην αυριανή πρωινή συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο πακέτο για την Ελλάδα. Στόχος της συνάντησης θα είναι επίσης να σφυρηλατήσει μια σαφέστερη συναίνεση μεταξύ των πολιτικών υπευθύνων  για την δημοσιονομική πολιτική στην Ευρωζώνη πριν την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο Eurogroup  με κύρια θέματα την κρίση χρέους στην Ελλάδα και τα stress tests των  ευρωπαικών τραπεζών.
Ο εκπρόσωπος του Χερμαν Βαν Ρομπάι Dirk De Backer είπε: «Είναι μια συνάντηση για συντονισμό και όχι μια συνάντηση για διαχείριση της κρίσης». Πρόσθεσε πως η Ιταλία δεν θα είναι στην ατζέντα. Ωστόσο δύο επίσημες πηγές τόνισαν στο Reuters ότι η κατάσταση στην Ιταλία θα συζητηθεί.
Η Ιταλία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη, θεωρεί ότι βρίσκεται στο επίκεντρο κερδοσκοπικών επιθέσεων . Την Παρασκευή τα ιταλικά spreads έφτασαν στις 244 μονάδες , κάτι που σημαίνει απόδοση ομολόγων κοντά στο 5,8% με το χρηματιστήριο του Μιλάνου να σημειώνει πτώση 3,5 μονάδες με πιέσεις στις τράπεζες.

http://www.newscode.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις