" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Μέτρα ΔΝΤ ... και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Πακέτο νέων μέτρων για τη μείωση των εξόδων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επεξεργάζονται οι επιτελείς της αστυνομίας και του πυροσβεστικού σώματος, μετά από εντολή που έδωσε ο Χρήστος Παπουτσής.
Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων, από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα, έχουν καταργηθεί εντελώς ή έχουν ενοποιηθεί σε τμήματα, 518 αστυνομικοί σταθμοί σε ολόκληρη την χώρα, οι οποίοι υπολειτουργούσαν. Στόχος είναι να εφαρμοστεί σχέδιο “Καλλικράτης” και στην αστυνομία, με τη μείωση τμημάτων, τα οποία απασχολούν αρκετούς αστυνομικούς στη φύλαξη των κτιρίων και όχι για περιπολίες στις γειτονιές. Ήδη έχει ζητηθεί επαναδιαπραγμάτευση στα ενοίκια όλων των κτιρίων που στεγάζονται τα αστυνομικά τμήματα, (από τα οποία το 90% είναι ακατάλληλα γι αυτή τη χρήση), έτσι ώστε να μειωθούν τα ενοίκια.
Στα σχέδια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι και η δημιουργία ενιαίων σταθμών (αστυνομικών και πυροσβεστικών μαζί) σε χώρους που ανήκουν στο δημόσιο, όπως παλιά στρατόπεδα, τα οποία δε χρησιμοποιούνται πλέον από το υπουργείο 'Αμυνας. Ένα άλλο μέτρο που επεξεργάζεται το υπουργείο είναι η δημιουργία υπηρεσίας εναέριων μέσων των σωμάτων ασφαλείας, έτσι ώστε να συντηρούνται εκεί τα ελικόπτερα της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του λιμενικού και να λυθεί έτσι το πρόβλημα που έχει προκύψει με την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας, όπου είχε αναλάβει την συντήρηση των εναέριων μέσων.
Ο Χρήστος Παπουτσής, μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, σκέφτεται να ζητήσει την τοποθέτηση ειδικού γραμματέα στα οικονομικά θέματα, ο οποίος θα αναλάβει τον έλεγχο ενός ενιαίου προϋπολογισμού στο υπουργείο. Για να υλοποιηθούν βέβαια όλα αυτά τα μέτρα από τα οποία θα προκύψει μείωση κονδυλίων στα σώματα ασφαλείας, θα χρειαστεί χρόνος και το σημαντικότερο χρήματα για την κατασκευή π.χ. ενιαίων σταθμών ή τη δημιουργία νέας υπηρεσίας εναέριων μέσων...

Newsbomb Logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις