" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Μολότοφ, δακρυγόνα και πετροπόλεμος στο Σύνταγμα

αστυνομία, ένταση, επεισόδια, κουκουλοφόροι, ΜΑΤ, πορεία, Προπύλαια, Σύνταγμα

Δύο πολίτες τραυματίες ήταν ο απολογισμός των σοβαρών επεισόδιων στην πλατεία Συντάγματος. Νωρίτερα αγνωστοι με κουκούλες είχαν επιτεθεί σε πολίτες στο μετρό, όταν οι τελευταίοι προσπάθησαν να τους απομακρύνουν από τα μπλοκ της πορείας. Οι άνδρες των ΜΑΤ όμως στην προσπάθεια τους να συλλάβουν τους κουκουλοφόρους προχώρησαν σε χρήση χημικών ακόμα και μέσα σε σταθμό του μετρό
Στη συνέχεια επιτέθηκαν στα ΜΑΤ με βόμβες μολότοφ και πέτρες για να απαντήσουν οι αστυνομικοί με ρίψη δακρυγόνων. Τα επεισόδια ξεκίνησαν πάνω στην πλατεία Συντάγματος και επεκτάθηκαν προς την οδό Γεωργίου Α' μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, καθώς και στη διασταύρωση Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου. Ενας πολίτης, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη διαπιστωθεί, χτυπήθηκε στο Σύνταγμα από ομάδα κουκουλοφόρων, που τον είχαν εγκλωβίσει πάνω στην πλατεία και τον είχαν ρίξει στο έδαφος. Επί της οδού Πανεπιστημίου σημειώθηκε και δεύτερο περιστατικό ξυλοδαρμού χωρίς να έχουν γίνει γνωστές άλλες πληροφορίες. Υπήρχε μάλιστα πρόβλημα για να πλησιάσει ασθενοφόρο.
Την ίδια ώρα διαδηλωτές που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια προσπαθούν να ρίξουν το σιδερένιο φράχτη που έχουν τοποθετήσει οι αστυνομικοι έξω από τη Βουλή. Σε προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές.
Τα αίματα είχαν ανάψει στα Προπύλαια όταν ξεκίνησε πετροπόλεμος και ρίψη δακρυγόνων ανάμεσα σε ΜΑΤ και κουκουλοφόρους. Η ένταση δημιουργήθηκε ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και σε κουκουλοφόρους που εμφανίστηκαν στην πορεία, με τους τελευταίους να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς και εκείνοι να απαντούν με ρίψη χημικών. Στη συνέχεια, οι κουκουλοφόροι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα η κατάσταση να βγει εκτός ελέγχου.

http://permisospress.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις